ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείγματα της ελληνικής Ναϊφ ζωγραφικής στο Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

Δείγματα της ελληνικής Ναϊφ ζωγραφικής στο Μουσείου Λαϊκής Τέχνης

Δείτε απο κοντά τα σημαντικότερα δείγματα της ελληνικής Ναϊφ ζωγραφικής, έτσι όπως παρουσιάζονται στην έκθεση του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης “Αγγελική Χατζημιχάλη”

Η μοναδική στο είδος της ναΐφ τέχνη, η οποία χαρακτηρίζεται ως “αυθόρμητη”,  καθώς ξεχωρίζει για την απλότητα και τη φυσικότητά της, παρουσιάζεται στην έκθεση “Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα”, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”.

Όσοι επισκεφτούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 50 περίπου έργα Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών, τα οποία προέρχονται από τη Συλλογή των Χρήστου και Πόλλης Κολλιαλή, και εστιάζουν τα περισσότερα στην ελληνική ιστορία και παράδοση, τη μυθολογία, τα ήθη και έθιμα της χώρας μας. Επίκεντρο της παρουσίασης θα αποτελέσουν έργα με σκηνές από την καθημερινή ζωή της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα, με φόντο τις γειτονιές που βρίσκονται γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης, ενώ μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πίνακες της Έρσης Χατζημιχάλη.

Η εν λόγω έκθεση αναπτύσσεται γύρω από δύο θεματικές: Η πρώτη, περιλαμβάνει έργα σχετικά με τη ζωή της υπαίθρου, τα οποία συνδιαλέγονται στον χώρο με φορεσιές και αντικείμενα του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, ενώ η δεύτερη από το αστικό και νησιωτικό περιβάλλον της Ελλάδας. Στόχος είναι η προσέγγιση της καλλιτεχνικής έκφρασης των ναΐφ ζωγράφων, η οποία πηγάζει από την αυθόρμητη διάθεση αποτύπωσης θεμάτων, που αντικατοπτρίζουν τον συλλογικό τρόπο έκφρασης και αντίληψης της ζωής.

Η έκθεση θέλει να αναπτύξει μία διαλεκτική σχέση με το παρόν και αναζητά μία χαμένη μνήμη, έναν κρίκο συνοχής και σύνδεσης των ανθρώπων μεταξύ τους, αλλά και σύνδεσης των ανθρώπων με την ύπαιθρο.  Σίγουρα έχουμε πολλά να διδαχθούμε από αυτή την  προσέγγιση “αυθεντικών ζωγράφων μιας τρυφερής και καθάριας Ελλάδας”, όπως τους χαρακτηρίζει η Αγγελική Χατζημιχάλη.

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”

Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα

Από Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 19:00 και Σαββατοκύριακο 09:00 – 14:00

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3243 987

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.