ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες στα βάθη της μετασοβιετικής Ρωσίας! (φωτό)

Εντυπωσιακοί ουρανοξύστες στα βάθη της μετασοβιετικής Ρωσίας! (φωτό)

Βαθιά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης, περίεργοι ουρανοξύστες ξεχωρίζουν στο τοπίο, που μοιάζουν αταίριαστοι με τις υπόλοιπες δομές που βρίσκονται ολόγυρα αλλά και με τις άγονες εκτάσεις.

Ο φωτογράφος Frank Herfort τούς αποκαλεί «Imperial Pomp», δηλαδή τερατώδεις και υπερβολικά επιδεικτικές δομές που ξεπήδησαν σε ολόκληρο το έθνος και στην πρώην Σοβιετική Ένωση τις δεκαετίες μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Ο ίδιος θεωρεί πως αυτές οι τεράστιες κατασκευές, με το ιδιαίτερο design και τα πολυτελή υλικά έγιναν με έναν μόνο σκοπό: να τραβήξουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών σε αυτά τα μέρη αλλά και να κάνουν τους ανθρώπους να αισθανθούν πολύ μικροί και ασήμαντοι μπροστά τους. “Αφού εξέτασα τις δομές της Μόσχας, συνειδητοποίησα ότι σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας αλλά και στις πρώην σοβιετικές χώρες υπάρχουν τέτοια κτίρια. Έτσι ταξίδεψα στο Βλαδιβοστόκ, στην Αστάνα στο Καζακστάν, στο Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν, στο Σότσι και στην Αγία Πετρούπολη. Παντού είδα τέτοια κτήρια. Η Μόσχα δεν έχει μεγάλο ορίζοντα ή μεγάλα σπίτια στο αστικό τοπίο και εντυπωσιάστηκα όταν είδα ξαφνικά μπροστά μου μεγάλα καινούρια χρωματιστά κτίρια”, λέει εκείνος και συμπληρώνει:

“Αισθάνομαι ότι δημιουργήθηκαν για να χειραγωγούν τους ανθρώπους και να προσπαθούν να τους κάνουν να νιώθουν ότι είναι μικροί”. Τα περισσότερα από αυτά τα κτήρια δεν έχουν υποδομές και δεν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, απλώς επειδή δεν χτίστηκαν με προσοχή για κάτι άλλο εκτός από την επίδειξη.

Πηγή: perierga.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.