ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα «σπάσει» το φράγμα των 100 εκ. ευρώ το χαμένο «Salvator Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι (φωτό, βίντεο)

Θα «σπάσει» το φράγμα των 100 εκ. ευρώ το χαμένο «Salvator Mundi» του Λεονάρντο ντα Βίντσι (φωτό, βίντεο)

Στις 15 Νοεμβρίου, στου Christie’s στη Νέα Υόρκη, θα δημοπρατηθεί το τελευταίο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι που ήταν, έως σήμερα, στα χέρια ιδιώτη συλλέκτη. Ο πίνακας «Salvator Mundi», στον οποίο απεικονίζεται ο Ιησούς, αναμένεται να «πιάσει» τα 100 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

«Είναι, πραγματικά, το Ιερό Δισκοπότηρο όσον αφορά τις ανακαλύψεις έργων τέχνης» δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Άλαν Γουίντερμιουτ, επικεφαλής ειδικός του Christie’s για τα έργα των παλιών μαίτρ της τέχνης. Εξήγησε, επίσης, ότι μερικές φορές αποκαλείτο η «αρσενική Μόνα Λίζα» και ότι εδώ και καιρό θεωρείτο χαμένος.

Για πρώτη φορά κατεγράφη εμφάνιση του έργου στη ιδιωτική συλλογή του Καρόλου του 1ου. Δημοπρατήθηκε το 1763 και μετά εξαφανίστηκε έως το 1900. Διαπιστώθηκε, τότε, ότι είχαν ζωγραφίσει πάνω στο πρόσωπο και την κόμη του Ιησού («πολύ συνήθης» πρακτική, όπως τόνισε ο Γουίντερμιουτ).

Το 1958, πωλήθηκε στου Sotheby’s σε Αμερικανό συλλέκτη για 45 στερλίνες, και το 2005 πωλήθηκε ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.