ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«277 μέτρα»: Μια συμμετοχική περιήγηση στο υψηλότερο σημείο της Αθήνας

«277 μέτρα»: Μια συμμετοχική περιήγηση στο υψηλότερο σημείο της Αθήνας

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη», που εγκαινιάζεται φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Άννα Τζάκου και η ομάδα Γεωποιητική παρουσιάζουν την περφόρμανς «277 μέτρα», στον Λόφο του Λυκαβηττού, στις 3, 10, 17 και 24 Ιουνίου και στις 1 και 8 Ιουλίου, στις 5.30 το ξημέρωμα. 277 μέτρα είναι η απόσταση της κορυφής του Λυκαβηττού από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η περφόρμανς «227 μέτρα» αποτελεί μια συμμετοχική περιήγηση στο υψηλότερο σημείο της Αθήνας. Περφόρμερς και θεατές επιτελούν μια ανάβαση στον Λόφο του Λυκαβηττού. Χρόνος της δράσης, η ανατολή του ηλίου, την ώρα που η σκιά του λόφου υποχωρεί σταδιακά, αφήνοντας την πόλη στο φως.

Το δάσος με τους Αθανάτους, η θέα από το εκκλησάκι, το τοπίο από κεραίες, ταράτσες και τσιμέντο εξετάζονται ως μορφές, που μας ωθούν να ονειρευτούμε εκ νέου την πόλη, αναστέλλοντας, έστω και προσωρινά, στερεοτυπικές της αναγνώσεις. Οι θεατές καλούνται να ψηλαφήσουν τις ανάγλυφες υφές όσων κοιτάνε, σαν τα μοτίβα ενός μισοτελειωμένου υφαντού, που τα ανακαλύπτουν σε παρόντα χρόνο. Μετατοπίζονται από το προφανές στο απρόσμενο, από το θέαμα στο βίωμα, με στόχο να αποκαλυφθούν συνειρμικά, λανθάνοντα και ενδόμυχα αφηγήματα της πόλης: πιθανοί τρόποι σύνδεσης του καθενός μας με το σώμα της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άννα Τζάκου,

δραματολογία: Μάριος Χατζηπροκοπίου,

εικαστική σύνθεση και επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου,

ηθοποιοί: Μαρία – Όλγα Αθηναίου, Στάθης Κόκκορης,

performance artists: Αντώνης Αντωνίου, Θοδωρής Τράμπας, GRAAM,

εκτέλεση παραγωγής: Μάριος Βούρος, Κωστής Παναγιωτόπουλος Αλεξάκης,

γραφιστική επιμέλεια αρχιτεκτονικού υλικού: Γιώργης Νουκάκης.

Πληροφορίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείο εκκίνησης: Τελεφερίκ Λόφου Λυκαβηττού. Διάρκεια: 3 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.