ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιουλίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιουλίου

Σήμερα 14 Ιουλίου είναι του Ακύλα του αποστόλου , του επισκόπου Λευκάδος, του Ιλαρίου και Ιούστου.

Ηρακλείου και Πέτρου του νέου. Οσίων Ιωσήφ αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού, Ονησίμου του θαυματουργού, Πέτρου επισκόπου Κρήτης και Νικόδημου του Αγιορείτου, του σοφωτάτου της Εκκλησίας διδασκάλου (†1809).

Ο άγιος Ονήσιμος

Ο άγιος Ονήσιμος, γεννήθηκε στην πόλη Καρόνη της Καισαρείας. Ανατράφηκε από μικρός από ευσεβείς γονείς, με τον λόγο του Ευαγγελίου, που αργότερα προσπάθησε και ο ίδιος να μεταδώσει στον υπόλοιπο κόσμο. Στην συνέχεια, μεγαλύτερος, πια φθάνοντας στην Έφεσο και συναναστρεφόμενος με μοναχούς ασπάστηκε την ασκητική ζωή. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κηρύττει στις πόλεις για τον Χριστό και να δίνει συμβουλές προσελκύοντας πολύ ευσεβή κόσμο γύρω του. Στην συνέχεια λόγω των διωγμών του Διοκλητιανού, η μοναχική αδελφότητα διαλύθηκε κι έτσι ο Ονήσιμος επέστρεψε στην πατρίδα του. Οι γονείς του, που στο μεταξύ είχαν χάσει το φως τους χάρηκαν πολύ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ονήσιμος προσευχήθηκε μαζί με τους γονείς του με μεγάλη πίστη προς το Θεό, ο οποίος εισακούγοντας τους έκανε το μεγάλο θαύμα, και οι γονείς του βρήκαν το φως τους. Τα τελευταία του χρόνια, τα πέρασε σε μοναστήρι που ίδρυσε ο ίδιος στην περιοχή της Μαγνησίας. Μέχρι τον θάνατό του, από βαθειά γηρατειά δεν σταμάτησε να δοξολογεί τον Θεό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.