ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία ο Ν. Φίλης»

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία ο Ν. Φίλης»

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Νίκου Φίλη και αναφέρθηκε στο μάθημα των Θρησκευτικών σχολιάζοντας «αποκατάσταση μιας πρωτοφανούς αδικίας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» .

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, στην Ελλάδα το νομικό πλαίσιο αναγνωρίζει το έννομο δικαίωμα σε Εβραίους, Ρωμαιοκαθολικούς και Μουσουλμάνους να έχουν στο σχολείο το μάθημα που επιλέγουν και τους καθηγητές τους οποίους το διδάσκουν και αναρωτήθηκε “γιατί η ορθόδοξη εκκλησία δεν πρέπει να έχει το ίδιο δικαίωμα;”.

«Απορώ πως ανέχονται αυτή την ανομία, μια τέτοια διάκριση σε βάρος της Εκκλησίας δημοκρατικοί άνθρωποι όπως οι κύριοι Φίλης και Γαβρόγλου», τόνισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, σημειώνοντας μάλιστα πως η στάση του Νίκου Φίλη τον κάνει να πιστεύει πως είναι εμπαθής και κακόπιστος απέναντι στην Εκκλησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητάμε ότι ισχύει για όλους να ισχύσει και την για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γι’ αυτό προσφύγαμε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ζητώντας την ισονομία», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας “αφέλειες” τα όσα ακούγονται περί σκοταδισμού σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.