ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε ταινία ο Πάπας Φραγκίσκος – Τα έσοδα θα διατεθούν σε άπορα παιδιά της Αργεντινής (βίντεο)

Σε ταινία ο Πάπας Φραγκίσκος – Τα έσοδα θα διατεθούν σε άπορα παιδιά της Αργεντινής (βίντεο)

Η πρώτη προβολή της ταινίας με τίτλο «Beyond the Sun» έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Βατικανό, ενώ για το κοινό η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα….

Για πρώτη φορά ένας Πάπας είναι πρωταγωνιστής σε ταινία. Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντα κοντά στα νέα παιδιά και στους ανήμπορους, δεν δίστασε να υποδυθεί τον εαυτό του στην ταινία «Beyond the Sun» (Πέρα από τον Ήλιο), των ιταλικής καταγωγής παραγωγών, Μόνικα Μπακάρντι και Αντρέα Ιερβολίνο.

Η πρώτη προβολή έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Βατικανό, ενώ για το κοινό η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα. Το θέμα της ταινίας είναι η αναζήτηση του Ιησού από μια ομάδα παιδιών, που παρουσιάζονται σαν τους Δώδεκα Αποστόλους, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εμφανίζεται για συνολικά έξι λεπτά στο μέσον και στο τέλος της ιστορίας, τα καθοδηγεί πού και πώς να «ανακαλύψουν» τον Χριστό αλλά και τα προτρέπει να μελετούν τα ευαγγέλια.

Τα έσοδα από την ταινία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αργεντινής, γενέτειρας του 80χρονου Ποντίφικα, που φροντίζουν για άπορα παιδιά.

Ο παραγωγός Αντρέα Ιερβολίνο δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Guardian πως για τους πιστούς καθολικούς, όπως είναι και ο ίδιος, ο Πάπας είναι «ο Θεός πάνω στη Γη» και υποστήριξε ότι η συνεργασία μαζί του για την ταινία ήταν μια απερίγραπτη εμπειρία.

«Του εξηγήσαμε την ιστορία και το πλαίσιο που αυτή κινείται. Δεν είναι ηθοποιός. Είναι ο εαυτός του. Έτσι, είναι αυθεντικός, πράγμα που είναι σημαντικό», δήλωσε ο παραγωγός και αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα στο Βατικανό έγιναν μέσα σε μία ημέρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τέλος των γυρισμάτων ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στον παραγωγό και στους υπόλοιπους εργαζόμενους: «Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για μένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.