ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγκόσμια κοσμοσυρροή στην Ρόδο: Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες για τον μήνα Μάϊο

Παγκόσμια κοσμοσυρροή στην Ρόδο: Πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες για τον μήνα Μάϊο

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τουρίστες κατέφτασαν στη Ρόδο με πτήσεις εξωτερικού τον Μάιο, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για μία πολύ καλή τουριστική σεζόν τόσο για το συγκεκριμένο νησί όσο και για τα υπόλοιπα του Νοτίου Αιγαίου.

Οι συνολικές αφίξεις τουριστών στη Ρόδο ήταν τον προηγούμενο μήνα αυξηξένες κατά 23,5% σε σχέση με το Μάιο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport, τον Μάιο αφίχθησαν με πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» 563.766 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 455.026 του Μαΐου 2017. Συνολικά τον Μάιο αφίχθησαν με πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού 1.013.900 επισκέπτες, έναντι 903.225 ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην πρώτη θέση φιγουράρουν οι Γερμανοί τουρίστες (71.372) και ακολουθούν οι Άγγλοι (65.583), οι Σουηδοί (28.420), οι Γάλλοι (15.203), οι Φινλανδοί (14.882) και οι Ισραηλινοί (14.656).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εκφράστηκαν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο κατά τη διάρκεια των εργασιακών του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Σύρο, «ο Μάιος για τα περισσότερα νησιά της περιοχής ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών και η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξαιρετική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.