Η πρώτη live επέμβαση εγκεφάλου μεταδόθηκε στην τηλεόραση σε 171 χώρες (βίντεο)

Η πρώτη live επέμβαση εγκεφάλου μεταδόθηκε στην τηλεόραση σε 171 χώρες (βίντεο)

Καθώς ο συνταξιούχος βετεράνος του αμερικανικού στρατού, Greg Grindley, ήταν έτοιμος για την χειρουργική επέμβαση που θα έκανε στον εγκέφαλό του για την καταπολέμηση συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον (τρέμουλο), ήταν εύλογα ανήσυχος.

Ωστόσο, ο Greg ήταν αποφασισμένος εκτός από αλλαγή στη ζωή του να γράψει και ιστορία. Και τα κατάφερε. Στις 25 Οκτωβρίου 2015 έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του οποίου η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλό του μεταδόθηκε LIVE σε όλο τον κόσμο σε 171 χώρες και 45 γλώσσες, μέσω του National Geographic και της εκπομπής Brain Surgery Live.

Ο επικεφαλής νευροχειρουργός, δρ Τζόναθαν Μίλερ, πραγματοποίησε την επέμβαση στον Grindley μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικού συνεργείου μέσα στο χειρουργείο στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Κλίβελαντ, του Οχάιο των ΗΠΑ.

Η επέμβαση ήταν μια εκλεκτική διαδικασία κατά την οποία οι νευροχειρουργοί εμφυτεύουν στον εγκέφαλο του ασθενούς μια ειδική ιατρική συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία και ονομάζεται “νευροδιεγέρτης”.

Όταν εμφυτευθεί με επιτυχία, η συσκευή παρέχει ηλεκτρική διέγερση σε στοχευμένες περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση, μπλοκάροντας τα λανθασμένα νευρικά σήματα που είναι υπεύθυνα για τα συμπτώματα του Πάρκινσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια διαδικασία που λέγεται εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση και εκτελείται καθώς ο ασθενής είναι πλήρως ξύπνιος, προκειμένου οι χειρουργοί να μπορούν να επικοινωνούν μαζί του και να κάνουν νευρολογικές εξετάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.