ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα παπούτσια χωρίς κάλτσες αποτελούν κίνδυνο για τους άνδρες – Τι προκαλείται στα πόδια

Τα παπούτσια χωρίς κάλτσες αποτελούν κίνδυνο για τους άνδρες – Τι προκαλείται στα πόδια

Η μόδα μπορεί να θέλει τους άνδρες να φορούν παπούτσια χωρίς κάλτσες αλλά η επιστήμη έχει άλλη γνώμη!

Ο λόγος για τη μόδα που θέλει τους άντρες να φοράνε τόσο τα επίσημα όσο και τα casual και τα αθλητικά παπούτσια τους χωρίς κάλτσες.

Σύμφωνα με το Κολέγιο Ποδιάτρων, η συνήθεια αυτή ευνοεί όχι μόνο την έντονη κακοσμία των ποδιών αλλά και την ανάπτυξη μυκήτων.

Όπως αναφέρει η ποδίατρος Έμμα Στέφενσον στην εκπομπή Newsbeat του BBC, τα πόδια παράγουν σε καθημερινή βάση τεράστια ποσότητα ιδρώτα κι έτσι η υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του παπουτσιού ευνοεί τις λοιμώξεις από μύκητες, όπως το «πόδι του αθλητή». Η ειδικός προσθέτει πως βλέπει τον τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα νέους ηλικίας 18-25 ετών να εμφανίζουν προβλήματα λόγω του ότι φοράνε τα παπούτσια τους χωρίς κάλτσες ή επειδή τα παπούτσια που επιλέγουν δεν εφαρμόζουν σωστά.

Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να φορέσετε τα παπούτσια σας χωρίς κάλτσες, η Στέφενσον δίνει τρία πρακτικά tips: Ψεκάστε ανθιδρωτικό στα πέλματά σας πριν φορέσετε τα παπούτσια, φορέστε τα παπούτσια για όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα και έχετε τον νου σας για τυχόν πληγές ή πόνους στα πόδια ώστε να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.