ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Με αεραπόβαση οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έθεσαν στον έλεγχό τους τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζιε

Το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη

Με αεραπόβαση οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έθεσαν στον έλεγχό τους τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζιε

Στα χέρια των Ρώσων αλεξιπτωτιστών βρίσκεται πλέον το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης μετά την επιχείρηση αεραπόβασης που πραγματοποίησαν σήμερα την ίδια στιγμή που ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονταν σε περιοχές από όπου περίμεναν κονβόι ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Την κατάληψη του εργοστασίου επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, που σε δήλωσή του ανάφερε ότι Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη έχουν ενημερώσει τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι το προσωπικό συνεχίζει τις εργασίες του και ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν κανονικά.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζιε είναι ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη και έχει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, αρκετά βίντεο που διακινούνται στα social media παρουσιάζουν ορισμένους Ουκρανούς πολίτες να έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Μάλιστα, σε άλλο βίντεο παρουσιάζονται Ουκρανοί να χτίζουν αυτοσχέδια οδοφράγματα στην πόλη Ενεργκοντάρ, όπου εδρεύει το εργοστάσιο της Ζαπορίζιε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, περίπου 20 ελικόπτερα με Ρώσους αλεξιπτωτιστές είχαν πετάξει από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.