ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μάντσεστερ: Ελεύθεροι όλοι οι ύποπτοι Ισλαμιστές

Μάντσεστερ: Ελεύθεροι όλοι οι ύποπτοι Ισλαμιστές

Ελεύθερους όλους τους υπόπτους που είχαν προσωρινά συλληφθεί με την κατηγορία της συνεργασίας και της συμμετοχής στην πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποίησε ο 22χρονος Βρετανός τζιχαντιστής λιβυκής καταγωγής, Σαλμάν Αμπέντι στο Μάντσεστερ Αρίνα, άφησε η Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε, και οι 22 συλληφθέντες για το τρομοκρατικό δίκτυο που οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, πριν από λίγες εβδομάδες, αφέθηκαν ελεύθεροι, δίχως να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η ανατροπή στις εκτιμήσεις της αστυνομίας αφορά την οργάνωση της επίθεσης, καθώς η αρχική άποψη, βάσει της οποίας οργανώθηκε από ένα ολόκληρο σύστημα, δείχνει να εγκαταλείπεται. Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής αστυνομίας δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο Σαλμάν Αμπέντι λειτούργησε μόνος του, ενώ μόνος του κατασκεύασε και τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η αναζήτηση της αστυνομίας αφορά, πλέον, τη χρονική περίοδο κατά την οποία προμηθεύτηκε τα υλικά και έφτιαξε τη βόμβα, αλλά και την προέλευσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Βρετανία, οι ύποπτοι που συλλαμβάνονται με βάση τον τρομοκρατικό νόμο, μπορούν να κρατηθούν για 14 ημέρες, πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αφεθούν ελεύθεροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.