ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί τα αεροπλανοφόρα της κλάσης «Queen Elizabeth» της Βρετανίας είναι τόσο μεγάλα; (βίντεο)

Γιατί τα αεροπλανοφόρα της κλάσης «Queen Elizabeth» της Βρετανίας είναι τόσο μεγάλα; (βίντεο)

Τα αεροπλανοφόρα της κλάσης «Queen Elisabeth» θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία επιφανείας που θα κατασκευαστούν ποτέ για το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας και θα αυξήσουν σημαντικά τις ικανότητες του βρετανικού στόλου.

Τα αεροπλανοφόρα θα χρησιμοποιούνται και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας.

Και τα δυο αεροπλανοφόρα θα εξοπλιστούν με αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν τόσο σε πολεμικές επιχειρήσεις όσο και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όταν παραστεί ανάγκη.

Δείτε στο βίντεο:

Πάντως το μεγαλύτερου εκτοπίσματος πλοίο που έπλευσε μέχρι σήμερα είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο κλάσης Ford, που σε υπηρεσία θα φέρει την ονομασία USS Gerald R. Ford (CVN 78).

Το Ford είναι το πρώτο πλοίο του τύπου και ταυτόχρονα το πρώτο νέας σχεδίασης πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο που εντάσσεται σε υπηρεσία με το Ναυτικό των ΗΠΑ μετά το USS Nimitz CVN 68 (το πρώτο του ομώνυμου τύπου), το 1975.

Σε σχέση με τον προγενέστερο τύπο τα αεροπλανοφόρα τύπου Ford έχουν μεγαλύτερων διαστάσεων κατάστρωμα πτήσεων και υπόστεγο, που επιτρέπουν την εξυπηρέτηση περισσότερων αεροσκαφών, πρόσθετα οπλικά συστήματα και δυνατότητα μεταφοράς αεροπορικού καυσίμου.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των αεροπλανοφόρων του τύπου είναι ο ηλεκτρομαγνητικός καταπέλτης αεροσκαφών (EMALS: Electromagnetic Aircraft Launch System) και το προηγμένο σύστημα συγκράτησης (AAG: Advanced Arresting Gear).

Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό το Ford θα ενταχθεί σε υπηρεσία τους επόμενους μήνες και στη συνέχεια θα εμπλακεί σε δοκιμές και πολλαπλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ώστε το 2020 να αποκτήσει πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.