ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

WikiLeaks: Στην δημοσιότητα e-mail της προεκλογικής εκστρατείας του Εμμ. Μακρόν (φωτό)

WikiLeaks: Στην δημοσιότητα e-mail της προεκλογικής εκστρατείας του Εμμ. Μακρόν (φωτό)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το RT η WikiLeaks ανακοίνωσε ότι δημοσιοποίησε 21.075 υποκλαπέντα e-mail της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

Τα e-mail αυτά προέρχονται από την περίοδο 20 Μαρτίου 2009 έως τις 24 Απριλίου 2017, σύμφωνα με τον γνωστό ιστότοπο.

Παραμονές του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία διέρρευσε ένας μεγάλος όγκος υποκλαπέντων e-mail από την προεκλογική καμπάνια του Μακρόν, αλλά η εκλογική επιτροπή της χώρας απαγόρευσε στα γαλλικά ΜΜΕ να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των διαρροών.

Τον περασμένο μήνα Γάλλοι επιθεωρητές είπαν ότι δεν βρήκαν ίχνη που να συνδέουν Ρώσους χάκερ με την κυβερνοεπίθεση στην καμπάνια του Μακρόν. Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας κυβερνο-ασφάλειας, Γκιγιόμ Πουπάρ, είπε στο Associated Press ότι η η κυβερνο-επίθεση ήταν «τόσο γενική και απλή, που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας τον περασμένο Μάιο θριαμβεύοντας στο β΄γύρο με αντίπαλο την επικεφαλής του καθαρά δεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν κι αφού προηγουμένως εκτόπισε από τη θέση του φαβορί τον υποψήφιο της Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, μετά το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του τελευταίου.

Στη συνέχεια το κόμμα του, «Εμπρός!» κέρδισε ευρεία πλειοψηφία το κοινοβούλιο, σε συμμαχία με το παραδοσιακό κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα (MoDem).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.