ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κίνα εναντίον Ιαπωνίας: Ποια απ’ τις δυο χώρες θα νικούσε εάν οδηγούνταν σε πόλεμο; (βίντεο)

Κίνα εναντίον Ιαπωνίας: Ποια απ’ τις δυο χώρες θα νικούσε εάν οδηγούνταν σε πόλεμο; (βίντεο)

Η ιστορία έχει δείξει ότι η Κίνα και Ιαπωνία έχουν σημειώσει αρκετές συρράξεις μεταξύ τους.

Στον 21ο αιώνα η Κίνα έχει έναν από τους μεγαλυτέρους στρατούς στον κόσμο, δαπανά τεράστια ποσά για την εξέλιξή του και μετά την πρόσφατη ένταξη του αεροπλανοφόρου Liaoning-1 (με άλλα δυο να βρίσκονται ήδη στα σκαριά), εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή και όχι μόνο.

Η Ιαπωνία μετά τις καταστροφικές μνήμες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διήνυσε αρκετές δεκαετίες με τις στρατιωτικές της δυνάμεις να βρίσκονται στο ναδίρ και να έχουν τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ως εγγυητές της ασφάλειάς τους.

Όμως, τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μια ολοένα και αυξημένη πρωτοβουλία της ιαπωνικής πολίτικης ελίτ για επανεξοπλισμό της χώρας, φαίνεται εξ’ άλλου και από την προμήθεια νέων όπλων και αεροσκαφών, ώστε να μπορούν να «κοιτάξουν στα μάτια» την Κίνα.

Δείτε στο βίντεο ποια απ’ τις δυο χώρες (Κίνα ή Ιαπωνία) θα νικούσε σε μια ένοπλη σύρραξη μεταξύ τους:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.