ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

«Θερμό» επεισόδιο στο Τζιμπουτί- Ιάπωνες βατραχάνθρωποι κινήθηκαν προς Κινεζικό πλοίο

«Θερμό» επεισόδιο στο Τζιμπουτί- Ιάπωνες βατραχάνθρωποι κινήθηκαν προς Κινεζικό πλοίο

Το τελευταίο διάστημα, τα φώτα της δημοσιότητας είχαν επικεντρωθεί στην, εν πολλοίς, ενδεχόμενη διαμάχη μεταξύ Κινεζικών και Αμερικανικών στρατευμάτων, επί εδάφους Τζιμπουτί, αφού και οι δύο χώρες διαθέτουν πλέον στρατιωτικές βάσεις στη χώρα και μάλιστα πολύ κοντά.

Μολαταύτα, το «θερμό» επεισόδιο δεν φαίνεται να προήλθε μεταξύ των δύο, αλλά μεταξύ Κινέζων και Ιαπώνων, δύο χωρών που δεν φημίζονται για τις διμερείς τους σχέσεις και ούτε φυσικά για την ιστορική τους… φιλία. Ειδικότερα, πλην των ΗΠΑ και της Κίνας, εξίσου και η Ιαπωνία, διαθέτει στρατιωτική βάση στην περιοχή. Μια βάση την οποία μάλιστα επέκτειναν, στον απόηχο του… κινεζικού ερχομού.

Ακολούθως, Κινεζικά μέσα δημοσιεύουν – μόνο κινεζικά μέσα – περί ενός επεισοδίου, κατά το οποίο φέρονται Ιάπωνες βατραχάνθρωποι να έχουν προσεγγίσει τα κινεζικά πλοία στην καινούργια βάση, ενδεχομένως για να αποπειραθούν να συλλέξουν πληροφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει κάποια αναφορά για χρήση βίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, όμως οι Κινέζοι υπογραμμίζουν πως θα λάβουν μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.