Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος PYD, προχώρησε σε δηλώσεις στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Ειδικότερα, προειδοποίησε την Τουρκία πως εάν επιτεθεί στο υπό κουρδική διοίκηση καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, θα βρεθεί ο τουρκικός στρατός αντιμέτωπος με θύελλα.

«Εάν επιτεθούν, θα πάρουν ως απάντηση θύελλα. Η Εφρίν θα αντισταθεί έως το τέλος και δεν θα είναι κάτι λιγότερο από την (σ.σ. αντίσταση της) Κόμπανι».

Ο Κούρδος σοσιαλιστής ηγέτης είπε:

«Η Τουρκία έχει ήδη εισβάλλει σε περιοχές της Συρίας. Εάν επιχειρήσουν να επεκταθούν και εάν στραφούν προς την Εφρίν, ο λαός είναι βέβαιο ότι θα αντισταθεί. Η αντίσταση ήδη συνεχίζεται στην Σέχμπα (σ.σ. τα εδάφη της βορειοδυτικής Συρίας που κατέλαβε η Τουρκία) αυτή τη στιγμή. Ο λαός εκεί, η νεολαία και οι οργανώσεις, μάχονται αντιστεκόμενοι. Εάν προσπαθήσουν μια τέτοια απόπειρα, θα πέσουν σε θύελλα. Είναι απόφαση (σ.σ. του λαού της Εφρίν) να αντισταθούν μέχρι τέλους. Η Εφρίν δεν στρέφεται ενάντια σε κανέναν. Σε αυτά τα έξι χρόνια δεν έριξαν ούτε μια σφαίρα σε κανέναν. Αντιθέτως, δέχονται συνεχώς επιθέσεις με τανκς και πυροβολικό, αλλά ο λαός διατηρεί την ψυχραιμία του. Εάν επιτεθούν, οι επιτιθέμενοι θα βρεθούν σε μεγάλο μπελά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!