ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Ορδές» Τούρκων διπλωματών και αξιωματούχων πασχίζουν να… λάβουν άσυλο στη Γερμανία

«Ορδές» Τούρκων διπλωματών και αξιωματούχων πασχίζουν να… λάβουν άσυλο στη Γερμανία

Η εσωτερική πολιτική που ακολουθεί ο «νεο-σουλτάνος» Ρ.Τ.Ερντογάν φαίνεται πως έχει σπείρει τον τρόμο στους ανώτερους διπλωμάτες, στρατιωτικούς και πολιτικούς, που σπεύδουν να ζητήσουν άσυλο από τη Γερμανία ή και άλλες χώρες, ώστε να γλιτώσουν μια πιθανή εμπλοκή του ονόματός τους στις συνομωσιολογίες του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η Τουρκία στρέφει την πλάτη της στη δημοκρατία: 250 διπλωμάτες και 380 υψηλοί κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία φέτος. Το άσυλο έχει ήδη χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό διπλωματών.

Συνολικά περισσότεροι από 600 υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι από την Τουρκία υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είναι διαθέσιμα στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, 250 άτομα με διπλωματικά τουρκικά έγγραφα και 380 με υπηρεσιακά έγγραφα για ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους υπέβαλαν αίτηση για άσυλο στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με προηγούμενες εκθέσεις του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι 249 αιτούντες άσυλο με τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο έλαβαν θετική απάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός περιλαμβάνει επίσης μέλη της οικογένειας – δηλαδή συζύγους και παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 ο αριθμός των αιτούντων άσυλο από τη χώρα είχε αυξηθεί σημαντικά. Το θέμα προκάλεσε τη σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.