Δεκάδες τουρκικά άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λιβύη από το τουρκικό πλοίο «CIRKIN» που άφησαν να περάσει οι Ιταλοί

Δεκάδες τουρκικά άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λιβύη από το τουρκικό πλοίο «CIRKIN» που άφησαν να περάσει οι Ιταλοί

Το τουρκικό μεταγωγικό πλοίο CIRKIN με σημαία Τανζανίας, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο του χθεσινού επεισοδίου με ελληνική φρεγάτα, έδεσε σήμερα στην ελεγχόμενη από τους φιλότουρκους Μισράτα, ενώ η κυβέρνηση θα θέσει «θέμα αποτελεσματικότητας» της επιχείρησης ΕΙΡΗΝΗ στην ΕΕ.

Το πλοίο μεταφέρει δεκάδες άρματα μάχης M60A3 για να ενισχύσει τους φιλότουρκους της Τρίπολης.

Μάλιστα οι Τούρκοι, με επτά φρεγάτες, μία κορβέτα κι ένα πετρελαιοφόρο έχουν δημιουργήσει ένα «διάδρομο» για να περνούν ελεύθερα πλοία τους με όπλα προς τον Σαράτζ.

https://twitter.com/ISCResearch/status/1270988067239796738?s=20

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=H-K1XOcCdCE&feature=emb_title

Η κυβέρνηση μετά το χθεσινό φιάσκο με το τουρκικό πλοίο το οποίο αρνήθηκε τη νηοψία και απείλησε την ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» και το συνοδευτικό ελικόπτερο παραδέχθηκε σήμερα πως η επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» είναι ανεπαρκής, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει εδώ και μέρες το pronews.gr , αφού προβλέπει ότι μόνο ένα πλοίο θα φυλάει το σύνολο των ακτών της Λιβύης.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, Ιταλοί και Γάλλοι άφησαν μόνη της την ελληνική φρεγάτα να «βγάλει το φίδι από την τρύπα» απέναντι σε 3 τουρκικές, ακόμα κι όταν τα τουρκικά πλοία την απείλησαν.

Ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως «Οι επιχειρησιακοί κανόνες στην επιχείρηση «Ειρήνη» καθορίζονται από την ΕΕ. Οι εντολές πρέπει να έχουν αποτελεσματικότητα. Αυτήν θα θίξει σήμερα ο πρωθυπουργός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.