
Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν ιδιαιτέρως στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη, από τα οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ομάδας «Δράση», ενώ ξυλοκοπήθηκαν και αρκετοί πολίτες.
Μεγάλη διάσταση έλαβαν και στα διεθνή ΜΜΕ τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, όπως είναι φυσικό, στον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση».
«Επεισόδια στην Ελλάδα: Ένστολοι τραυματίες κατά τις διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC, παρουσιάζοντας τόσο το διάγγελμα του Κ. Μητσοτάκη όσο και τα όσα προηγήθηκαν – με όλες τις εκδοχές.
«Διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας – Αστυνομικοί τραυματίες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα», είναι ο τίτλος που προβάλει το Der Spiegel, ενώ η επίσης γερμανική Deutsche Welle γράφει: «Διαμαρτυρίες στην Ελλάδα: Βία καθώς χιλιάδες διαδήλωσαν στην Αθήνα».
Για «τραυματίες αστυνομικούς, ο ένας σοβαρά στο κεφάλι» από «συγκρούσεις που ξέσπασαν» στη Νέα Σμύρνη, «στο περιθώριο διαδήλωσης περισσότερων από 5.000 ατόμων κατά της αστυνομικής βίας», κάνει λόγο σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα το γαλλικό δημόσιο ραδιόφωνο RFΙ. «Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν, όταν μια ομάδα περίπου 200 ατόμων με κουκούλες επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, σε μία γνωστή ως ήσυχη περιοχή».
«Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην Αθήνα, ένας αστυνομικός τραυματίας», είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας le Figaro για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.
«Συγκρούσεις στην Ελλάδα κατά τη διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία», γράφει και το France 24, που σημειώνει ότι «η διαμαρτυρία έρχεται σε συνέχεια μηνών οργής, από τα ελληνικά ΜΜΕ και από ακτιβιστές, για αρκετά περιστατικά που σχετίζονται με αστυνομική βία σε βάρος φοιτητών και αριστερών διαδηλωτών».
«Η διαμαρτυρία στην Αθήνα κατά της αστυνομικής βαναυσότητας έλαβε βίαιη τροπή», έγραψε το Politico, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι «η αστυνομική βία αυξάνεται στην Αθήνα εν μέσω lockdown».
«Οδομαχίες στην Ελλάδα μετά την πορεία κατά της αστυνομικής βίας», σύμφωνα με το αραβικό al-Jazeera, που κάνει επίσης λόγο για τον νόμο ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο και επιβάλει περιορισμούς σε δημόσιες συγκεντρώσεις, εφόσον συνιστούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.