«Σε καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει» λένε. Όταν χιονίζει Μάη μήνα;

Βλήμα όλμου και σφαίρες από τον Β΄ΠΠ στην παραλία των Λεγραινών

Βλήμα όλμου και σφαίρες από τον Β΄ΠΠ στην παραλία των Λεγραινών

Ένα βλήμα όλμου και σφαίρες τυφεκίου βρέθηκαν στην παραλία των Λεγραινών, από το πλήρωμα του σκάφους Typhoon του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο πραγματοποιεί επιχειρήσεις απορρύπανσης στις ακτές της ελληνικής επικράτειας. Τα πυρομαχικά εντοπίστηκαν ανάμεσα σε θάμνους, σε σημείο μεταξύ του οδοστρώματος της λεωφόρου Σουνίου και της αμμώδους ακτής.

Από την πρώτη εντύπωση, η κατάσταση των πυρομαχικών, με την μερική οξείδωση και τις επικαθίσεις χώματος, μαρτυρά μακροχρόνια έκθεση στα στοιχεία της ατμόσφαιρας

. Το στοιχείο αυτό προκαλεί απορία για το πώς δεν είχαν εντοπιστεί προηγουμένως, εφόσον η παραλία των Λεγραινών είναι κοινόχρηστη και πολυσύχναστη, ιδιαιτέρως, βέβαια, από το τέλος της άνοιξης και σχεδόν έως το μέσον Νοεμβρίου.

Προφανώς, τόσο το βλήμα όλμου όσο και οι σφαίρες δεν έχουν πυροδοτηθεί. Εκ πρώτης όψεως ο όλμος θα μπορούσε να αναγνωριστεί σαν βρετανικής κατασκευής, με χρονολόγηση στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα υπολείμματα πολεμικού υλικού στα Λεγραινά ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Typhoon Project, καθώς πραγματοποιήσουν επιχείρηση εκκαθάρισης της παραλίας και περισυλλογής απορριμμάτων. Και μολονότι οι συνεργάτες του Typhoon έχουν πλέον εξοικειωθεί με τη συγκομιδή κάθε είδους ασυνήθιστων αντικειμένων από τις ελληνικές ακτές, τα συγκεκριμένα ευρήματα προκάλεσαν, εύλογα, μεγάλη έκπληξη.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.