ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συγκλονίζει η εκτέλεση μητέρας στο Ιράν με την σύμφωνη γνώμη της κόρης της

Συγκλονίζει η εκτέλεση μητέρας στο Ιράν με την σύμφωνη γνώμη της κόρης της

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η είδηση για την εκτέλεση γυναίκας στο Ιράν, με τη σύμφωνη γνώμη της ίδιας της της κόρης, υπό τους βάρβαρους νόμους της θανατικής ποινής.

Κρέμασαν την Μάριαμ Καρίμι αφότου σκότωσε τον βίαιο σύζυγό της, με τη βοήθεια του πατέρα της. Η γυναίκα εκτελέστηκε στη φυλακή ύστερα από 13 χρόνια εγκλεισμού στο κέντρο κράτησης. Η κόρη της Μάριαμ συναίνεσε στην εκτέλεση αφότου αρνήθηκε να συγχωρέσει τη μητέρα της.

Σκότωσε τον πατέρα της όταν ήταν έξι ετών η κόρη. Έκτοτε η οικογένεια του πατέρα ανέλαβε την επιμέλεια του παιδιού.

Μέχρι πρότινος, η κόρη γνώριζε ότι και οι δύο γονείς της ήταν νεκροί, καθώς όμως έφτανε η ώρα της εκτέλεσης έμαθε την αλήθεια.

Ο νόμος, που επέτρεψε στην κόρη να δώσει τη συγκατάθεσή της για την εκτέλεση της μητέρας, ονομάζεται Qisas και εισήχθη στον ισλαμιστικό ποινικό κώδικα του Ιράν του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συγκεκριμένο νόμος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο, με οργανώσεις που μεριμνούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα να καταγγέλλουν τη φρικιαστική βία σε βάρος των γυναικών, η οποία, δε, ενθαρρύνεται από τις κόρες, που έχουν πέσει θύματα μεθόδων προπαγάνδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.