ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

P-8 Poseidon: Το αεροσκάφος που έστειλαν οι ΗΠΑ για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών

P-8 Poseidon: Το αεροσκάφος που έστειλαν οι ΗΠΑ για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Όπως επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, ο Τζέφρι Πράιατ, οι ΗΠΑ φέρνουν στη χώρα μας τον μεταλλικό γίγαντα P-8 Poseidon προκειμένου να βοηθήσει τα μέγιστα για να σβηστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι φωτιές.

«Σε απάντηση στο αίτημα για υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, είμαι ευγνώμων στο Ναυτικό Σκέλος της Διοίκησης Δυνάμεων Ευρώπης, μέρος των αμερικανικών δυνάμεων ναυτικού στην Ευρώπη, που προσφέρει το Ρ-8 αεροσκάφος στο πλαίσιο στήριξης στις προσπάθειες πυρόσβεσης. Μέσω τέτοιων κοινών πρωτοβουλιών, δείχνουμε τη δύναμη της συνεργασίας μας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πάιατ.

Το Boeing P-8 είναι πραγματικά ένα θαλάσσιο περιπολικό πολλαπλών αποστολών, το οποίο πέραν των άλλων του «ιδιοτήτων» (τον αντι-υποβρύχιο πόλεμο, την συλλογή πληροφοριών κ.α.) ενώ αναλαμβάνει και αποστολές όπως έρευνα και τη διάσωση.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να πετάξει εξαιρετικά ψηλά (έως 41.000 πόδια) και είναι εκπληκτικά γρήγορος ο «χρόνος απόκρισής» όταν ρίχνεται στον αγώνα (490 κόμβοι).

Έχει επίσης σχεδιαστεί για αποστολές σε χαμηλό υψόμετρο και έχει ήδη αποδείξει τις… ικανότητές του, «συμμετέχοντας» σε ανθρωπιστικές αποστολές και αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πόσο ασφαλή είναι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη και η αποτελεσματικότητά τους δεν αμφισβητούνται, καθώς μιλάμε για 100 τέτοια αεροσκάφη που όλα μαζί έχουν γράψει πάνω από 300.000 ώρες πτήσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.