ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Rolls-Royce και η Turbomeca επεκτείνουν τη συμφωνία τους για τον RTM322

Η Rolls-Royce και η Turbomeca επεκτείνουν τη συμφωνία τους για τον RTM322

Η Rolls-Royce και η Turbomeca (μέλος του ομίλου SAFRAN) επέκτειναν την πιο μακροχρόνια αεροδιαστημική κοινοπραξία στην Ευρώπη με την ανανέωση της συνεργασίας τους στο πρόγραμμα του κινητήρα ελικοπτέρων RTM322.

Ο κινητήρας RTM322 εξοπλίζει τα τρικινητήρια μεταφορικά ελικόπτερα EH-101Merlin της AgustaWestland, τα δικινητήρια μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 της NH Industries, καθώς και τα επιθετικά ελικόπτερα WAH-64D Longbow Apache της AgustaWestland.  Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει επιλεγεί για να εξοπλίσει πάνω από το 90% του στόλου ελικοπτέρων NH-90, και για το 60% περίπου του υπάρχοντος στόλου ελικοπτέρων EH-101. Επίσης, ο κινητήρας RTM322 εξοπλίζει τα ελικόπτερα Apache του Βασιλικού Στρατού της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί η προμήθεια 1.600 περίπου κινητήρων RTM322, συμπεριλαμβανομένων των επιβεβαιωμένων παραγγελιών και με προαίρεση,  για τον εξοπλισμό ελικοπτέρων NH-90, WAH-64 Apache και EH101. Ο Scott Crislip, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rolls-Royce Turbomeca (RRTM) και Πρόεδρος του Τομέα Ελικοπτέρων της Rolls-Royce, δήλωσε: «Ο κινητήρας RTM322 αποφέρει ουσιαστική αξία στους πελάτες μέσω της απαράμιλλης αξιοπιστίας του, του χαμηλού κόστους καθ΄ όλη τη διάρκεια ζωής του, καθώς και μέσω της εύκολης συντήρησης του. Με την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας για την κοινοπραξία Rolls-Royce Turbomeca (RRTM), τόσο η Rolls-Royce όσο και η Turbomeca δεσμεύονται για την υποστήριξη των 13 χωρών που έχουν επιλέξει τον κινητήρα RTM322 μέχρι σήμερα, καθώς και για την εξασφάλιση της περαιτέρω επιτυχίας του προγράμματος».

Ο Emeric d’Arcimoles, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Turbomeca, πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με αυτή τη δεύτερη υπογραφή συμφωνίας, η οποία αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για τη μακροχρόνια συνεργασίας μεταξύ της Turbomeca και της Rolls-Royce. Είμαι υπερήφανος που παρακολούθησα αυτοπροσώπως μία τόσο ιστορική στιγμή και είμαι βέβαιος πως η Rolls-Royce Turbomeca θα συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της». Η συνεργασία της Rolls-Royce με την Turbomeca ξεκίνησε το Μάιο του 1965, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας για την ανάπτυξη του μαχητικού-εκπαιδευτικού αεροσκάφους Jaguar. Το Νοέμβριο του 1965, η κοινοπραξία επελέγη για τον εξοπλισμό του αεροσκάφους Jaguar με τον κινητήρα Adour. Η κοινοπραξία Rolls-Royce Turbomeca (RRTM) δημιουργήθηκε το Μάιο του 1966, όταν υπογράφηκε μία Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των μητρικών εταιριών και ένα μήνα αργότερα ιδρύθηκε η RRTM Ltd.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.