ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταβολή 1,2 δις ευρώ από την Αυστρία αν ακυρώσει το Eurofighter

Καταβολή 1,2 δις ευρώ από την Αυστρία αν ακυρώσει το Eurofighter

Η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αυστρίας που προεκλογικά είχε ανακοινώσει ότι θα ματαίωνε το πρόγραμμα προμήθειας των 18 μαχητικών Eurofighter συνέστησε ειδική επιτροπή για την διερεύνηση της σύμβασης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στην Αυστριακή Βουλή και αφορά τη σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας. Με βάση τη σύμβαση η μικρή πολεμική αεροπορία της χώρας πρόκειται να παραλάβει τα τέσσερα πρώτα μαχητικά του τύπου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007. Το ενδεχόμενο ματαίωσης του προγράμματος όμως δεν φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης, από την στιγμή που η κοινοπραξία του Eurofighter-Typhoon με επιστολή της στον Αυστριακό υπουργό άμυνας Guenther Platter, σημειώνει ότι με βάση τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη της, η Αυστρία θα πρέπει να καταβάλει ποσό 1,2 δις ευρώ ως αποζημίωση. Και αυτό γιατί ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής των αεροσκαφών έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται να εξοφληθούν περισσότεροι από 400 υποκατασκευστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα…

Ο Platter δήλωσε ότι το Eurofighter αποτέλεσε μία ορθή επιλογή για την Αυστρία και την ασφάλειά της, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν μεγάλη δυσφήμιση για την χώρα η λήψη απόφασης για ματαίωση του προγράμματος και παράλληλα μεγάλη οικονομική καταστροφή. Να σημειώσουμε εδώ ότι η νέα κυβέρνηση της Αυστρίας είχε επικρίνει δριμύτατα την προηγούμενη για το τεράστιο κόστος των δύο δις ευρώ, της συμφωνίας που προέβλεπε την προμήθεια των 18 αεροσκαφών. Σε αυτό συνυπολογίστηκε το ότι η Γερμανική Αεροπορία (Luftwaffe) θα αναλάμβανε την υποστήριξη των αεροσκαφών και την εκπαίδευση και επαναδιάθεση των Αυστριακών χειριστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.