ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επέτειος των 30 ετών λειτουργίας της 347 Μ

Επέτειος των 30 ετών λειτουργίας της 347 Μ

Την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση της θα εορτάσει με τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2007 στην Αεροπορική Βάση της Νέας Αγχιάλου, η 347 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Αρχικά η 347 Μοίρα Βομβαρδισμού συγκροτήθηκε στις 10 Ιουνίου 1977 ως πυρήνας στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα με αεροσκάφη A-7H Corsair II και οριστική έδρα την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Από την ίδρυση της 347 Μοίρας Βομβαρδισμού και μέχρι τις 31-7-1992 οπότε και έπαψε να λειτουργεί προσωρινά, καμία μεταβολή δεν επήλθε όσον αφορά την οργάνωση και την αποστολή της. Την 7η Ιουλίου 1997 μετά από την 25/22-2-1995 απόφαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε και οργανώθηκε εκ νέου, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο η 347 Μοίρα με αεροσκάφη F-16C/D Block 50 Fighting Falcon, με δυνατότητα αποστολών διπλού ρόλου (Διώξεως Βομβαρδισμού και Αναχαίτισης). Από τον Ιανουάριο του 1998 η Μοίρα ανέλαβε τον επιχειρησιακό της ρόλο σε αποστολές αέρος–εδάφους, αέρος–αέρος και στις αποστολές νυκτερινής κρούσης με το σύστημα LANTIRN, ενώ το 2003 η δύναμη πυρός της αυξήθηκε σημαντικά με την παραλαβή νέων έξυπνων όπλων όπως βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ και κατευθυνόμενα βλήματα Maverick. Σήμερα η 347 Μοίρα μαζί με τις λοιπές μοίρες αναχαίτισης, επιχειρεί στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου σε συνδυασμό με την ικανότητά της να επιχειρεί σε ρόλο βομβαρδισμού ημέρα αλλά ειδικά νύκτα με τα σύγχρονα οπλικά συστήματα που φέρουν τα αεροσκάφη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(από ανακοίνωση τύπου του ΓΕΑ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.