ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα αναφορά υπέρβασης κόστους στο πρόγραμμα JSF από το GAO

Νέα αναφορά υπέρβασης κόστους στο πρόγραμμα JSF από το GAO

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Κυβερνητικού Ελεγκτικού Γραφείου των ΗΠΑ (GAO: Government Accountability Office), ο προγραμματισμός και το προϋπολογιζόμενο κόστος του προγράμματος είχαν αναθεωρηθεί το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει υπερβάσεις και στα δύο.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του GAO, υπολογίζεται ότι μέχρι το 2027, το συνολικό κόστος του προγράμματος θα αυξηθεί κατά 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι σε σύγκριση με τους υπολογισμούς που είχαν γίνει το 2004, το αμερικανικό υπουργείο άμυνας θα κληθεί να δαπανήσει 12% περισσότερα χρήματα για την αγορά κάθε αεροσκάφους F-35 Lightning II. Η νέα μελέτη αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι από το Μάρτιο του 2006 που δημοσιεύθηκε η πρώτη μελέτη, σχετικά με τις υπερβάσεις κόστους και τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους, η περαιτέρω αύξηση του κόστους έχει υπολογιστεί σε 19,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τo GAO επίσης αναφέρει ότι το πρόγραμμα έχει σημειώσει καθυστερήσεις σε ότι αφορά την έναρξη του προγράμματος των πτητικών δοκιμών, την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους δοκιμών και την ανάπτυξη ζωτικών συστημάτων που θα φέρουν οι μονάδες παραγωγής. Δεδομένου ότι στο χρονοδιάγραμμα το 2013 εξακολουθεί να παραμένει το έτος κατά το οποίο θα τερματιστούν οι πτητικές δοκιμές και το ουσιαστικά και το πρόγραμμα ανάπτυξης, το GAO μέσα από τη νέα του μελέτη υποστηρίζει ότι έχουν συμπιεστεί οι χρόνοι του προγράμματος ανάπτυξης και επομένως οι χρόνοι που θα είναι διαθέσιμοι για τον επανασχεδιασμό και τις απαραίτητες τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα συστήματα και τμήματα. Τέλος, το ελεγκτικό γραφείο επιμένει ότι είναι παρακινδυνευμένη η έναρξη της διαδικασίας παραγωγής αεροσκαφών (μέσα στο 2007 θα ξεκινήσει η παραγωγή με χαμηλούς ρυθμούς) με το επταετές πρόγραμμα των πτητικών δοκιμών να έχει μόλις αρχίσει και προτείνει να μην δώσει το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ σε έγκριση για την κατασκευή περισσότερων των 24 αεροσκαφών σε ετήσια βάση, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2010, περίοδο κατά την οποία υπολογίζεται ότι θα έχουν παγιωθεί τα βασικά χαρακτηριστικά και ο εξοπλισμός των τριών εκδόσεων του F-35 Lightning II.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.