ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

3η ΜΣΕΠ Βίτσι: Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα στον σταθμό ραντάρ της ΠΑ (βίντεο)

3η ΜΣΕΠ Βίτσι: Οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα στον σταθμό ραντάρ της ΠΑ (βίντεο)

Δείτε βίντεο από τις συνθήκες που επικρατούν κατά τους χειμερινούς μήνες στην 3η ΜΣΕΠ (Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης) της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο κορυφή Βέρνον του όρους Βίτσι.

Το 1967 ξεκινάει η λειτουργία της Μονάδος, με αποστολή την επιτήρηση του εναέριου χώρου και την παροχή πληροφοριών έγκαιρης προειδοποίησης στις Αρχές του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια του συστήματος E/W του SACEUR.

Το 1973 στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του ενοποιημένου συστήματος Αεράμυνας του ΝΑΤΟ, πραγματοποιείται η μετάπτωση της λειτουργίας της Μονάδας στο νέο πρότυπο λειτουργίας Μονάδων Radar του NATO, NADGE (NATO Air Defence Ground Enviroment), με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική βελτίωση της λειτουργίας στους τομείς Επιτήρησης, Διευκρίνησης και Ελέγχου Αεροσκαφών.

Tο 1982 η Μονάδα μετονομάζεται σε 3η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (3η ΜΣΕΠ).

Το 1995, στα πλαίσια εκσυγχρονισμού του συστήματος αεράμυνας του ΝΑΤΟ τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία νέο τριών διαστάσεων (3D) Radar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.