ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το βρετανικό Tempest επέλεξε η Ιταλία αντί του γαλλογερμανικού FCAS

Το βρετανικό Tempest επέλεξε η Ιταλία αντί του γαλλογερμανικού FCAS

Στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η αρχική συμφωνία για την ένταξη της Ιταλίας στο βρετανικό πρόγραμμα νέου μαχητικού Tempest, αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Σύμφωνα με την «La Stampa», που επικαλείται βρετανικές πηγές, η συμμετοχή της Ιταλίας στο Tempest επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας Elisabetta Trenta με τον Βρετανό ομόλογό της Ben Wallace την προηγούμενη Πέμπτη στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ιταλία είχε δείξει εξ αρχής ενδιαφέρον για το Tempest, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε επίσημα αποφασίσει για το θέμα.

Η ένταξη της Ρώμης στο πρόγραμμα θα ωφελήσει την πολεμική της βιομηχανία και πιο ειδικά τη Leonardo, που λειτουργεί 7 εργοστάσια στη Βρετανία. Αρκετοί πολιτικοί, αναλυτές, ακόμη και ο αρχηγός της Ιταλικής Αεροπορίας είχαν ζητήσει από την ιταλική κυβέρνηση να ενταχθεί στο Tempest ή το γαλλογερμανικό FCAS, «διότι η Ιταλία δεν αντέχει να μείνει εκτός». Μετά τη σχετική υπογραφή, τεχνικές επιτροπές από τις δύο χώρες θα αρχίσουν το διάλογο για την πορεία του προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.