ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ινδία: Αποσύρει και επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου τα τελευταία εναπομείναντα MiG-27

Ινδία: Αποσύρει και επίσημα στις 27 Δεκεμβρίου τα τελευταία εναπομείναντα MiG-27

Ένα ακόμη ιστορικό τύπο μαχητικού αεροσκάφους πρόκειται να αποσύρει η ινδική Αεροπορία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το MiG-27, το οποίο αποκτήθηκε για πρώτη φορά από την Ινδία το 1984, με την Hindustan Aeronautics Limited, να ξεκινά την κατασκευή του κατόπιν αδείας το 1985 και να ολοκληρώνεται το 1996. Συνολικά η ινδική Αεροπορία απέκτησε 270 MiG-27 όλων των εκδόσεων.

Από αυτά υπηρετούν πλέον λιγότερα από 20 που ανήκουν στην αναβαθμισμένη έκδοση MiG-27UPG και θα πραγματοποιήσουν την τελευταία τους αποστολή στην αεροπορική βάση Jodhpur στο Rajasthan στην βορειοδυτική Ινδία.

Η διάλυση και της τελευταίας αυτής Μοίρας της 29 Scorpio έρχεται μετά την απόσυρση ίδιων αεροσκαφών το 2017 που υπηρετούσαν σε δύο Μοίρες στην αεροπορική βάση Hashimara στην Βεγγάλη.

Η Hindustan Aeronautics κατασκεύασε συνολικά 165 MiG-27, ενώ το τελευταίο αεροσκάφος της αναβαθμισμένης έκδοσης UPG παραδόθηκε το 2004.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.