ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μετατροπή σουηδικών Super Puma για αποστολές αεροδιακομιδής

Μετατροπή σουηδικών Super Puma για αποστολές αεροδιακομιδής

Τρία ελικόπτερα Hkp 10 (AS 332) Super Puma της Σουηδικής αεροπορίας θα εκσυγχρονιστούν και μετατραπούν σε έκδοση αεροδιακομιδής τραυματιών και ασθενών (MEDEVAC: Medical Evacuation).

Σε αυτή τη νέα διαμόρφωση θα υποστηρίξουν τον σχηματισμό μάχης Nordic Battle Group, στον οποίο συμμετέχουν τέσσερις χώρες της περιοχής, η Εσθονία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φιλανδία, και ο οποίος πρόκειται να ενεργοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου του 2008. Οι εργασίες αναβάθμισης θα γίνουν από την νορβηγική HeliOne. Κύριο χαρακτηριστικό της μετατροπής είναι ότι τα ελικόπτερα θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων αυτόνομων μονάδων («φορείων») μεταφοράς και διατήρησης τραυματιών τελευταίας τεχνολογίας. Κάθε μονάδα θα έχει όλες τις αναγκαίες ιατρικές συσκευές και μονάδες υποστήριξης ζωής ενσωματωμένες σε αυτή. Έτσι με τη φόρτωση των φορείων στο ελικόπτερο το μόνο που θα απαιτείται θα είναι η σύνδεση του κάθε φορείου με το σύστημα παροχής ισχύος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.