Οκτώ χώρες αναβαθμίζουν τα ΝΗ90 – Εμείς ακόμη τα… παραλαμβάνουμε!

Οκτώ χώρες αναβαθμίζουν τα ΝΗ90 – Εμείς ακόμη τα… παραλαμβάνουμε!

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε χρηματοδότηση για 21 εκατ.$ για την αναβάθμιση των συστημάτων των ελικοπτέρων NH90 της βασιλικής Αεροπορίας της χώρας προκειμένου αυτά να συμμορφώνονται με τις κανονιστικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενώ το ίδιο θα κάνουν και 7 ακόμη χώρες.

Την ίδια ώρα η ΑΣ ακόμη να παραλάβει το σύνολο των ελικοπτέρων (υπολείπονται έξι τα οποία ουδείς γνωρίζει που βρίσκονται και σε τι κατάσταση), ενώ η διαθεσιμότητα των 14 είναι στο μηδέν.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η κατάσταση σε Αιγαίο, Έβρο και Ανατ. Μεσόγειο μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι. Το ΥΠΕΘΑ όμως ατάραχο νόμίζει πως έχει την έδρα του στο… Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Ρον Μαρκ,

«Αυτή η επένδυση, που βασίζεται στην πρώτη δόση που ανακοινώθηκε πέρυσι, θα εξασφαλίσει ότι τα ελικόπτερα αυτά της Νεοζηλανδικής Δύναμης Άμυνας είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα επικοινωνίας, πλοήγησης, διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας και ταυτοποίησης.

Η αναβάθμιση του NH90 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με πολλά άλλα έθνη που χρησιμοποιούν αυτά τα ελικόπτερα, όπως η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Νορβηγία.

Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να μοιραστούμε το αναπτυξιακό κόστος μεταξύ όλων των συμμετεχόντων χωρών, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η προσέγγιση είναι λιγότερο δαπανηρή και επικίνδυνη από την αναζήτηση μιας εξειδικευμένης λύσης.

Χωρίς την αναβάθμιση αυτών των συστημάτων, τα ελικόπτερά μας ενδέχεται να περιορίζονται σε επιχειρήσεις τόσο σε ελεγχόμενο πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό εναέριο χώρο».

Τέτοιο βέβαια πρόβλημα δεν υπάρχει με τα ελληνικά ΝΗ90 καθώς απλά δεν πετάνε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.