ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Την Δευτέρα ξεκινά ο «Ηνίοχος 2021» – Ποιες χώρες και ποια μαχητικά θα συμμετάσχουν (βίντεο)

Την Δευτέρα ξεκινά ο «Ηνίοχος 2021» – Ποιες χώρες και ποια μαχητικά θα συμμετάσχουν (βίντεο)

Τη Δευτέρα ξεκινά η πολυεθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2021».

Εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην άσκηση συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα η Γαλλία (Rafale, Mirage 2000D), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (F-16), οι ΗΠΑ (F-16, MQ-9, KC-135), η Ισπανία (F/A-18 Hornet), το Ισραήλ (F-15, F-16), ο Καναδάς (Air Weapon Managers – GCI) και η Κύπρος (AW-139). Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή Γάλλων, Ισπανών και Καναδών σε «Ηνίοχο», κάτι που φανερώνει τη δυναμική του εγχειρήματος. Επίσης, υπάρχουν παρατηρητές από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, μέσω της ρεαλιστικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Η άσκηση σχεδιάζεται από το ΓΕΑ, θα λάβει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα συνδυαστεί με την άσκηση «Λαίλαψ 21» του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, θα πάρουν μέρος και μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού Ξηράς, εκτελώντας σύνθετα σενάρια διακλαδικών επιχειρήσεων όπως:

Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης – Offencive Counter Air Operations (OCA).

Αμυντικές Επιχειρήσεις – Air Defence Operations (ADO).

Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης Επιφανείας με συνδρομή Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις – Counter Surface Force Operations (CSFO) including Air Power Contribution to Land Ops (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Ops (APCMO).

Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE).

Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης – Combat Search And Rescue.

Αποστολές κατά Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων – Time Sensitive Target.

Επιχειρήσεις Άμεσης Καταστολής Στόχων – Dynamic Targeting.

Επιχειρήσεις Επιθετικής Σάρωσης – High Value Airborne Asset.

Επιχειρήσεις Υποστήριξης – Slow Mover.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση «Ηνίοχος 2021» ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.