Οι Ταλιμπάν στα 20 χλμ. από Καμπούλ – Τους βομβάρδισαν οι πανικόβλητοι Αμερικανοί που τρέχουν για να σωθούν!

Οι Ταλιμπάν στα 20 χλμ. από Καμπούλ – Τους βομβάρδισαν οι πανικόβλητοι Αμερικανοί που τρέχουν για να σωθούν!

Ο διασυρμός των ΗΠΑ και του Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως συνεχίζεται στο Αφγανιστάν, καθώς το βράδυ οι Ταλιμπάν, προχώρησαν κι άλλο και πλέον βρίσκονται στα 20 χιλιόμετρα από την Καμπούλ και απέχουν 90 λεπτά από το αεροδρόμιο όπου έχουν «ταμπουρωθεί» οι Αμερικανοί, που τρέχουν για να σωθούν.

Συγκεκριμένα χθες κατέλαβαν την πόλη Μαϊντάν Σαρ, μία πόλη που βρίσκεται στα περίχωρα της Καμπούλ που απέχει μόλις 15-20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

https://twitter.com/vinaytiwari9697/status/1426359680066940937?s=20

Αυτό ανάγκασε τις Αμερικανικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε βομβαρδισμούς σε περιοχές στα περίχωρα τις Καμπούλ, για να καθυστερήσουν την επέλαση των Ταλιμπάν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προλάβουν να εκκενώσουν τους πολίτες τους!

Η πτώση της πόλης δεν είναι πλέον θέμα ημερών αλλά μπορεί και ωρών, καθώς είναι περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές!

https://twitter.com/bsarwary/status/1426407585905876993?s=20

Μάλιστα μέλη της αεροπορίας του Αφγανιστάν αυτομόλησαν στους Ταλιμπάν με αποτέλεσμα να διαθέτουν τώρα και αερομεταφερόμενες δυνάμεις, κάτι που κάνει την επέλαση τους ακόμα πιο ταχεία.

https://twitter.com/theragex/status/1426221305830035464?s=20

Πλέον δεν μιλάμε για μία νέα Σαϊγκόν αλλά για μία νέα… Δουνκέρκη με τους Αμερικανούς να δίνουν μάχη με το χρόνο να εκκενώσουν τους πολίτες τους, τη στιγμή που οι Ταλιμπάν πλησιάζουν στο αεροδρόμιο!

Το πλήγμα στο γόητρο και στην αξιοπιστία των ΗΠΑ είναι τεράστιο, καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί συγκλονισμένοι τους Αμερικανούς να φεύγουν σε πανικό και κυνηγημένοι σαν τους κλέφτες από το Αφγανιστάν, το οποίο χρηματοδότησαν με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να φτιάξει κράτος και υποδομές!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.