Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες

Σε δύο περιοχές της Δυτικής Όχθης

Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες

Δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες σε δύο περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Παλαιστίνιοι γιατροί ανέφεραν πως τουλάχιστον 15 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και δεκάδες άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της ρίψης δακρυγόνων από ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Ναμπλούς και στην Καλκίλια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν Παλαιστίνιοι για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη επέκταση των εβραϊκών εποικισμών και την κατοχή εδαφών στη Δυτική Όχθη.

Όπως είπαν, οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές στο χωριό Μπέιτ Νταζάν, ανατολικά της Ναμπλούς, όπου Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των ισραηλινών στρατιωτών και εκείνοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να τους διαλύσουν.

Εν τω μεταξύ, άλλοι έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια διαδήλωσης στην κοινότητα Καφρ Καντούμ, ανατολικά της Καλκίλια.

Από την πλευρά του ισραηλινού στρατού δεν υπήρξε κάποιο ανακοινωθέν σχετικά με τις αναφορές αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ έχει προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τις οποίες διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι, μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.