ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνσή από τον Χαμενεΐ

Ιράν: Προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνσή από τον Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε εναντίον ενός εμφυλίου πολέμου στην Αίγυπτο και καταδίκασε τις ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εκτιμώντας ότι θα γίνουν σε βάρος των Παλαιστινίων, σε ομιλία του με την ευκαιρία της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, η οποία αναμεταδόθηκε σήμερα απ’ ευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Ανησυχούμε γι’ αυτό που συμβαίνει στην Αίγυπτο. Η πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου ενισχύεται καθημερινά, κάτι που είναι μια καταστροφή», δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ζήτησε από «τον αιγυπτιακό λαό, τους πολιτικούς, θρησκευτικούς υπεύθυνους και τους διανοούμενους να αντιληφθούν τους κινδύνους από τη συνέχιση αυτής της κατάστασης», δήλωσε. Καταδίκασε εξάλλου «τη σφαγή του πληθυσμού και τη χρήση της γλώσσας της ισχύος από τις λαϊκές οργανώσεις εναντίον αλλήλων» και προειδοποίησε εναντίον της ανάμιξης ξένων χωρών.

«Αν αρχίσει ο εμφύλιος πόλεμος, τότε τίποτε δεν θα μπορεί να τον σταματήσει. Συμβουλεύω τις αιγυπτιακές ελίτ να μην επιτρέψουν στις ξένες χώρες, οι υπηρεσίες πληροφοριών των οποίων έχουν αναμφίβολα ένα ρόλο στη δημιουργία αυτής της κατάστασης, να αναμιχθούν στις αιγυπτιακές υποθέσεις», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να αναφέρει ιδιαίτερα κάποια χώρα.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν καταδίκασε επίσης τον απ’ ευθείας διάλογο υπό την αιγίδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, που άρχισαν στα τέλη Ιουλίου στην Ουάσινγκτον οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι έπειτα από τρία χρόνια που οι μεταξύ τους συνομιλίες είχαν διακοπεί.

«Αυτό που έχει προετοιμαστεί από την καταπίεση (σ.σ.: τις ΗΠΑ) σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις είναι σε βάρος των Παλαιστινίων. Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να καταδικάσει τη σφετεριστική δράση των άγριων σιωνιστικών λύκων και των προστατών τους», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ στην ομιλία του αυτή με την ευκαιρία της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού. «Οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν πρέπει να καταλήξουν σε μια μεγαλύτερη αδικία έναντι του παλαιστινιακού λαού και στην απομόνωση των παλαιστίνιων μουσουλμάνων μαχητών», πρόσθεσε. Ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα καταλήξουν σε μια οπισθοχώρηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και σε ενθάρρυνση των επιτιθέμενων να πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις και να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες των Παλαιστινίων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.