ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λίβανος: Δεν υπήρξαν θύματα από την ισραηλινή επίθεση

Λίβανος: Δεν υπήρξαν θύματα από την ισραηλινή επίθεση

Μια μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση στο Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα ότι μία από τις βάσεις της στη νότια Βηρυτό επλήγη σήμερα από ισραηλινή ρουκέτα, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπήρξαν θύματα ούτε σημαντικές ζημιές, μετέδωσε το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μανάρ.

Σύμφωνα με το Αλ-Μανάρ, ένας εκπρόσωπος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης-Γενική Διοίκηση (PFLP-GC) δήλωσε πως δέχθηκε επίθεση η βάση της οργάνωσης στη Νααμέχ. Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως το PFLP-GC εξεπλάγη από το γεγονός ότι έγινε στόχος, επειδή την ευθύνη για προηγούμενα πυρά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ είχε αναλάβει μια σουνιτική μουσουλμανική οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα. Το PFLP-GC, με επικεφαλης τον Άχμεντ Τζιμπρίλ, έχει την έδρα του στη Δαμασκό και διατηρεί στενές σχέσεις με το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα στο Λίβανο μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ. Δύο από τις τέσσερις ρουκέτες έπληξαν κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας ζημιές αλλά όχι θύματα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε στο Twitter ένας υπεύθυνος των Ταξιαρχιών Αμπντάλα Αζάμ, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα και είχε ήδη αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις εναντίον του εβραϊκού κράτους το 2009 και το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.