Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Φινλανδία – Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Φινλανδία – Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες

Ένα άτομο πυροβολήθηκε από την αστυνομία στο κέντρο της φινλανδικής πόλης Turku μετά από επίθεση με μαχαίρι σε πολίτες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επιθέσεις και άλλων ατόμων που φώναζαν “Αλάχ Ακμπάρ” με μαχαίρια κατά πολιτών στην πλατεία της αγοράς.

Ο τελευταίος απολογισμός της αστυνομίας κάνει λόγο για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες.

Πολλοί άνθρωποι έκανα μαρτυρίες για ομάδα ανθρώπων που έτρεχε κρατώντας μαχαίρια προς στο κέντρο της πόλης Turku, στη νοτιοδυτική ακτή της Φινλανδίας.

Στο κέντρο της φινλανδικής πόλης Turku έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία.

https://twitter.com/L_S_poliisi/status/898552624647163907

Η αστυνομία έσπευσε στο Τούρκου. Ομάδα που λέγεται ότι είναι οπλισμένη με αιχμηρά αντικείμενα, μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους.


Επί του παρόντος δεν είναι σαφές εάν ήταν μόνο ένα άτομο με μαχαίρι ή περισσότεροι τρομοκράτες, καθώς υπάρχουν μικτές αναφορές. https://twitter.com/varjokivi/status/898544630882603009

https://twitter.com/varjokivi/status/898544630882603009

Μία μαρτυρία απ’ το twitter αναφέρει: «Τουλάχιστον 5 άτομα δέχθηκαν επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα μερικοί «κατέληξαν». Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης ήταν και μια γυναίκα με ένα μωρό».

Ο μάρτυρας Kent Svensson δήλωσε στο CNN: «Αυτός ο τύπος είχε αυτό το τεράστιο μαχαίρι στο χέρι του και δεν σταματούσε να μαχαιρώνει τα θυματά του.»

«Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι. ενω αυτός συνεχώς μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του. Στο έδαφος ήταν πεσμένα αρκετά από τα θύματα του».

Ένα σώμα φαίνεται καλυμμένο και οι μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια «λίμνη» αίματος μετά την επίθεση.

Η αστυνομία της Φινλανδίας ανακοίνωσε στο Twitter: «Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο κεντρικό Τούρκου και οι άνθρωποι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης».

Λίγα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί έγραψαν: «ένας ύποπτος είχε πυροβοληθεί στο πόδι και τέθηκε υπό κράτηση.»

Η φινλανδική αστυνομία ενισχύει την ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά τις επιθέσεις στο Τουρκ.

Αυτό σύμβαίνει μετά από τις δύο χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία.

Δείτε βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο της επίθεσης…

Η σύλληψη του ισλαμιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.