ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατ. δολαρίων στη Συρία από τις ΗΠΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια 30 εκατ. δολαρίων στη Συρία από τις ΗΠΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα από τις ΗΠΑ, μέσω της Χίλαρι Κλίντον που βρίσκεται στην Αυστραλία μαζί με τον υπουργό Άμυνας Λίον Πανέτα, η αποστολή 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν επιπλέον 30 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για να τραφούν οι υποσιτισμένοι πολίτες εντός της Συρίας και οι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράκ», είπε η Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου.

Η βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, το οποίο προμηθεύει με τρόφιμα περισσότερους από ένα εκατομμύρια ανθρώπους στη Συρία και σχεδόν 400.000 πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

Η επιπλέον βοήθεια ανεβάζει το συνολικό ύψος της αμερικανικής ανθρωπιστικής προσφοράς στη συριακή κρίση σε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν το σχηματισμό του νέου συνασπισμού της αντιπολίτευσης στη Συρία ως ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει την Ουάσινγκτον να ελέγξει τη ροή της αμερικανικής βοήθειας, αν και επιφυλάχτηκαν να τον αναγνωρίσουν ή να προχωρήσουν στον εξοπλισμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.