Βίντεο δημοσίευσαν μαχητές του PKK με την καταστροφή ενός κοντέινερ του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή Γκοβέντ της επαρχίας Σέμντινλι του νομού Χακκάρι.

Το κοντέινερ χρησιμοποιείται για την στέγαση των στρατιωτών του φυλακίου που υπήρχε στο σημείο αυτό και η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αντιαρματικό πύραυλο ρωσικής κατασκευής κατά πάσα πιθανότητα 9M113 Konkurs (AT-5 Spandrel), ή 9K111 Fagot (AT-4 Spigot).

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Gerilla TV, τραβήχτηκε στις 23 Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται σε αυτό, οι αντάρτες στις 18:45 χτύπησαν με τον αντιαρματικό πύραυλο τους Τούρκους στρατιώτες που ήταν εγκατεστημένοι στην περιοχή Ντέριγιε Παν.

Από το βίντεο φαίνονται δύο Τούρκοι στρατιώτες να τρέχουν να σωθούν μόλις αντιλήφθηκαν την επίθεση με τον πύραυλο και ακολούθως την ολική καταστροφή του κοντέινερ.

Σύμφωνα με το PKK στην δράση αυτή σκοτώθηκαν 7 Τούρκοι στρατιώτες. Mετά την επίθεση ελικόπτερα τύπου Κόμπρα, βομβάρδισαν την περιοχή, ενώ οι νεκροί και οι τραυματίες παραλήφθηκαν από ελικόπτερα και μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βίντεο:

https://www.gerillatv.net/videos.php?vid=0609a656c