Η Σαουδική Αραβία παραδέχεται ότι δολοφόνησε τον Χ.Κασόγκι μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη

Η Σαουδική Αραβία παραδέχεται ότι δολοφόνησε τον Χ.Κασόγκι μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη

Η Σαουδική Αραβία ταπεινώνεται από τη Τουρκία, καθώς πρόκειται να παραδεχθεί τα ευρήματα της τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία ο δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και ότι «ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που είχε άσχημη εξέλιξη» (μάλλον εννοούν ότι το πριόνι με τον οποίο τον τεμάχισαν ήταν η «άσχημη εξέλιξη»).

Μια σαουδαραβική πηγή με γνώση της ανακοίνωσης ανέφερε ότι σε λίγο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση

Σύμφωνα με την πηγή, «Η ανάκριση είχε στόχο να οδηγήσει στην απαγωγή του από την Τουρκία», όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η άλλη πηγή τόνισε ότι το πόρισμα πιθανώς να καταλήγει ότι η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς εξουσιοδότηση και ότι όσοι εμπλέκονται για λογοδοτήσουν.

Η τουρκική αστυνομία πριν από λίγο εισέβαλε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συλλάβει τους δολοφόνους του.

Τον σκότωσαν και διέλυσαν το πτώμα του με οξύ;

H τουρκική αστυνομία ερευνά ακόμη και την εκδοχή της δολοφονίας, αλλά και της εξαφάνισης του πτώματος, διαλύοντάς το με χρήση οξέως, όπως μετέδωσε σήμερα το Habertürk.

Αρχικά, η αστυνομία εξέφρασε αμφιβολίες για την συγκεκριμένη εκδοχή, ωστόσο, όσο προχωρά η έρευνα, τόσο οι αστυνομικοί, όσο και οι αξιωματούχοι της ασφάλειας δεν έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο.

H αρθρογράφος της ιστοσελίδας του Habertürk, Σεβιλάι Γιλμάν έγραψε οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να ερευνούν τον ισχυρισμό του επικεφαλής της Τουρκοαραβικής Δημοσιογραφικής Ένωσης και φίλου του Κασόγκι, Τουράν Κισλακτσί, ο οποίος ανέφερε ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο και ξεφορτώθηκαν το σώμα του.

«Η αστυνομία και η MİT (οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) τώρα εξετάζουν σοβαρά αυτόν τον ισχυρισμό. Ερευνούν αν το σώμα του Κασόγκι διαλύθηκε μέσα σε οξύ», έγραψε.

Το CNN Türk , με τη σειρά του μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ότι οι ερευνητές αναζητούν ίχνη DNA του δημοσιογράφου και θα πραγματοποιήσουν έρευνες και εντός του γειτονικού κτηρίου του προξενείου.

Νωρίτερα οι σαουδάραβες κάλεσαν στο Προξενείο συνεργείο να καθαρίσει το οποίο έφερε μαζί του μεγάλες ποσότητες καθαριστικών υλικών….

Δείτε εικόνες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.