ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιβεβαίωση pronews.gr: Το Ριάντ βρήκε το εξιλαστήριο «βολικό» θύμα για την φερόμενη δολοφονία Κασόγκι

Επιβεβαίωση pronews.gr: Το Ριάντ βρήκε το εξιλαστήριο «βολικό» θύμα για την φερόμενη δολοφονία Κασόγκι

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το pronews.gr επιβεβαιώνεται (για άλλη μια φορά) για το πως θα χειρίζονταν το Ριάντ την κρίση με την υπόθεση Τζαμάλ Κασόγκι ώστε να βγει από την δύσκολη θέση το ίδιο αλλά κυρίως οι ίδιες οι ΗΠΑ οι οποίες θα δεχόντουσαν απίστευτες πιέσεις για να «τιμωρήσουν» την Σαουδική Αραβία.

Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας σκοπεύει να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι σε έναν αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών του βασιλείου, σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε, τόνισε ότι το βασίλειο ετοιμάζει ως εξιλαστήριο θύμα για τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι τον στρατηγό Άχμεντ αλ Ασίρι, σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, ώστε το παλάτι να μπορέσει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη.

Μια συνήθης μεσανατολική πρακτική και όχι μόνο.

«Οι σαουδάραβες κυβερνώντες αναμένεται να πουν ότι ο στρατηγός Ασίρι έλαβε προφορικά άδεια από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ να συλλάβει τον Κασόγκι ώστε να ανακριθεί στη Σαουδική Αραβία, και ότι είτε παρανόησε τις εντολές που του δόθηκαν, είτε υπερέβη τη δικαιοδοσία του και διέταξε την αφαίρεση της ζωής του αντιφρονούντα», είπαν οι πηγές αυτές, που οι Τάιμς χαρακτηρίζουν πρόσωπα ενημερωμένα για τα σχέδια του Ριάντ .

Τι είχε πει το pronews.gr σε ανύποπτο χρόνο πριν ανακοινωθεί ο θάνατος από «τροχαίο» ενός εκ των 15 εκτελεστών;

Εκτίμησή μας είναι η εξής: Το Ριάντ είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για τις ΗΠΑ για να τιμωρηθεί, ο Σαλμάν είναι ο επόμενος βασιλιάς επίσης πολύ δύσκολο να ανατραπεί, τι μένει επομένως;

Να τιμωρηθούν οι 15 εκτελεστές. Θα πει κάποιος «μα ποιος τους έβαλε;». Θα εφευρεθεί μια ιστορία ότι έδρασαν μόνοι τους, είχαν άλλες εντολές και άλλα παρόμοια…

Έτσι λοιπόν η ιστορία εφευρέθηκε, ο ηθικός αυτουργός βρέθηκε και οι υπόλοιποι 14 φυσικοίο αυτουργοί θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ για τις επόμενες ημέρες.

Αλήθεια γνωρίζει κανείς που βρίσκονται αυτή την στιγμή και ποια είναι η τύχη τους; Πολύ αμφιβάλουμε ότι βρίσκονται στα σπίτια τους.

Ο Μπιν Σαλμάν, ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, προβάλλεται από ορισμένους στη Δύση ως μεταρρυθμιστής που προώθησε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο.

Η εικόνα του όμως αμαυρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της κατακραυγής που προκάλεσε η υπόθεση του δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε.

Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post, θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανός καθώς εισερχόταν στο σαουδαραβικό προξενείο τη 2α Οκτωβρίου.

Οι τουρκικές αρχές λένε ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από δεκαπέντε σαουδάραβες πράκτορες που μετέβησαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη αυθημερόν, προκειμένου να εκτελέσουν την αποστολή εξόντωσης του Κασόγκι.

Το θέμα είναι ότι οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ηχητικά και βίντεο και αδιάσειστα στοιχεία και όλα δείχνουν ότι δεν ψεύδονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς, το Ριάντ έχει ήδη ενημερώσει την Ουάσινγκτον για το σχέδιο και πρόσωπα «προσκείμενα στον Λευκό Οίκο έχουν ήδη ενημερωθεί και τους έχει ήδη ειπωθεί το όνομα του στρατηγού Ασίρι».

Ο Ασίρι ήταν μέχρι πρότινος ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015. Πέρυσι πήρε προαγωγή και του ανατέθηκε ρόλος συμβούλου του πρίγκιπα διαδόχου.

Αυτές οι προαγωγές είναι πάντα επικίνδυνες καθώς είναι τα πρώτα άτομα που πληρώνουν τα λάθη της Αυτού Μεγαλειότητας.

Πάντως ήταν μια κλασσική λύση για να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο που δημιούργησε μια αποτρόπαια πράξη (όπως λένε οι Τούρκοι). Οι ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τιμωρήσουν την Σ.Αραβία όπως αποκαλύψαμε με σχετικό άρθρο, διότι η οικονομία τους και η ευημερία τους στηρίζονται πάνω τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορούν να ανατρέψουν τον πρίγκιπα Σαλμάν, τουλάχιστον προς ώρας αν και θα του το κρατάνε για πάντα και όσοι γνωρίζουν οι Αμερικανοί έχουν πολύ δυνατή μνήμη, οπότε η λύση των «αναλώσιμων» που έδρασαν από μόνοι τους ήταν η πλέον ενδεδειγμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.