ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν διαταγή νέας εισβολής στην Συρία – Συμβούλιο πολέμου στην Αγκυρα (φωτό, βίντεο)

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν διαταγή νέας εισβολής στην Συρία – Συμβούλιο πολέμου στην Αγκυρα  (φωτό, βίντεο)

Συμβούλιο πολέμου συγκάλεσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με τους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ εν όψει της τρίτης τουρκικής εισβολής στην Συρία με στόχο την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη.

Ο Χ.Ακάρ έχει δώσει διαταγή αποστολής- σε πρώτη φάση- δύο τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών, δύο μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και δύο Ταξιαρχιών καταδρομών στο μέτωπο Suruc-Akcakale.

Δείτ εδώ το βίντεο


Η επιχείρηση θα έχει βάθος 40 χλμ.

Σε φωτογραφίες που αποδέσμευσε το τουρκικό ΓΕΣ, ο Χ.Ακάρ συζητά σχέδια της επιχείρησης εισβολής ανατολικά του Ευφράτη.

Λίγο νωρίτερα ο Χ.Ακάρ είπε:

“Εκφράσαμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας στην αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Περιμένουμε να τις εξετάσουν και να μας δώσουν αμέσως τις απαντήσεις τους.

Τους τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ανεχτούμε καμία καθυστέρηση, ούτε μια ημέρα.

Θα προχωρήσουμε μόνοι μας αν χρειαστει”.

Τις τελευταίες ώρες επιλέγονται τοποθεσίες όπου θα στηθούν οι μοίρες πυροβολικού στα σύνορα με την πόλη των Κούρδων Tel Abyad στην Συρία.

Επιπλέον έχουν ανακληθεί οι άδειες των Τούρκων στρατιωτών που υπηρετούν κοντά στα σύνορα με την ΒΔ Συρία ενώ έξουν αυξηθεί οι τουρκικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες κατά μήκος της περιοχής που συνορεύει με το Kobani.

Ολα δείχνουν πως οι Τούρκοι θα προχωρήσουν μονομερώς στην επιχείρηση εισβολής καθώς χτες υπήρξε αγεφύρωτο χάσμα στις τουρκο-αμερικανικές συνομιλίες.

Το ζήτημα είναι πως η Αγκυρα απαιτεί μια ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χλμ η οποία να ελέγχεται πλήρως από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ απαιτούν μικρότερη ζώνη ασφαλείας η οποία θα ελέγχεται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλες συμμαχικές δυνάμεις όπως την Γαλλία.

Επιπλέον δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα ο οδικός χάρτης για την Μάνμπιτζ ο οποίος προέβλεπε απομάκρυνση των Κούρδων YPG .

“Εχει περάσει ένας χρόνος και ένας μήνας. Και ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί” είπε για το θέμα ο Μ.Τσαβούσογλου.

Ομως την “βόμβα” την έριξε ο Διοικητής των κουρδο-αραβικών δυνάμεων SDF, Mazlum Abdi, ο οποίος συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατηγούς, τον διοικητή των Αμερικανών Πεζοναυτών, τον Διοικητή της CENTCOM, τον πρέσβη William Roebuck και τον αναπληρωτή ειδικό απεσταλμένο για τον συνασπισμό κατά του ISIS.

“Μια επανάληψη της τουρκικής επιχείρησης στο Αφρίν είναι αδύνατη πλέον.

Αν οι Τούρκοι επιτεθούν τότε θα υπάρξει πόλεμος από την Μάνμπιτζ μέχρι την Ιντλίμπ.

Εχουμε ενημερώσει τους πάντες για την απόφαση μας, οι ΗΠΑ το ξέρουν, όπως επίσης και η Τουρκία.

Θα υπάρξει πόλεμος και η Τουρκία θα είναι εντελώς χαμένη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.