ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πεκίνο: ‘Αρνηση δράσης των χάκερς εναντίον ξένων στόχων

Πεκίνο: ‘Αρνηση δράσης των χάκερς εναντίον ξένων στόχων

Το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες, για την επίσημη συμμετοχή σε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ξένων στόχων, υπονοώντας ότι τέτοια δραστηριότητα είναι έργο απατεώνων.

Αλλά τουλάχιστον ένα στοιχείο που επικαλούνται οι εμπειρογνώμονες του Διαδικτύου, δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για επαγγελματίες «cyberspies»: Οι hackers της Κίνας ξεκουράζονται το Σαββατοκύριακο.

Οι καταγγελίες για κρατικές επιθέσεις hacking απο την Κίνα, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια λεπτομερή έκθεση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο της εταιρίας Mandiant, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η έκθεση αυτή πρόσθεσε επιπλέον υποψίες ότι η κινεζική στρατιωτική δύναμη, όχι μόνο κλέβει μυστικά εθνικής άμυνας, αλλά έχει προχωρήσει επίσης και στην αλίευση πληροφοριών από ξένες εταιρείες που θα μπορούσαν να αξίζουν εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κινεζικές επιθέσεις hacking χαρακτηρίζονται όχι μόνο από το θράσος τους, αλλά και από την επιμονή τους. Ο Martin Libicki, ένας ειδικός στον κυβερνοπόλεμο στο Rand Corporation, με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Το γεγονός ότι οι χάκερ δεν εμφανίζονται τα Σαββατοκύριακα σημαίνει, ότι πληρώνονται και αυτό διαψεύδει την έννοια ότι οι hackers είναι ιδιώτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.