Στις φλόγες η Μινεάπολη: Ένας νεκρός κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός (βίντεο)

Στις φλόγες η Μινεάπολη: Ένας νεκρός κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός (βίντεο)

Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμούς, στο σημείο που σκοτώθηκε ο Αφροαμερικανός Τζωρτζ Φλόιντ, ενώ όλο το βράδυ υπάρχουν ταραχές στην πόλη της Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας πέθανε από πυροβολισμούς κοντά στο σημείο των διαδηλώσεων και ένας ακόμα συνελήφθη για το συμβάν.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη φύση του συμβάντος.

Ο δήμαρχος της Μινεάπολις, Τζέικομπ Φρέι ζήτησε τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς αφού οι διαδηλώσεις για το μαρτυρικό θάνατο του Τζωρτζ Φλόινντ έχουν βγει εκτός ελέγχου.

«Δεν μπορώ να ρισκάρω την ασφάλεια αθώων ανθρώπων και αυτό είναι, αυτό στο οποίο είμαι αφοσιωμένος. Μπορούμε να έχουμε και τα δύο πράγματα. Μπορούμε να έχουμε ειρηνικές διαδηλώσεις, αλλά επίσης και να βεβαιωθούμε για την ασφάλεια όλων των κατοίκων της πόλης», δήλωσε ο Φρέι.

Τη δεύτερη μέρα των διαδηλώσεων που διήρκεσαν όλη τη νύχτα κοντά στην περιοχή του θανάτου του Τζωρτζ Φλόιντ από ειρηνικές έγιναν βίαιες και η κατάσταση έγινε «εξαιρετικά επικίνδυνη», σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Τιμ Γολτς.

Πολλές φωτιές μπήκαν σε όλη την πόλη, ενώ λεηλατήθηκαν και επιχειρήσεις. Το πλήθος που έφτασε τις χιλιάδες μεγάλωνε καθώς έπεφτε η νύχτα και η διαδήλωση εκτραχύνθηκε σε επεισόδια έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση είχαν στήσει οδοφράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δικά τους αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Η αστυνομία, κάποια μέλη της οποίας έλαβαν θέση στις στέγες γειτονικών κτιρίων, έκανε χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και βομβίδων κρότου προκειμένου να κρατήσει το πλήθος μακριά, το οποίο απάντησε ρίχνοντας πέτρες, μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα. Κάποιοι έριχναν τα κάνιστρα των δακρυγόνων πίσω στους αστυνομικούς.

Στα βίντεο από διάφορα δίκτυα διακρίνονται αρκετά κτήρια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και καταστήματα να έχουν υποστεί φθορές.

Πέραν του θανάτου από τον πυροβολισμό δεν υπήρξε κάποιος άλλος τραυματισμός και δεν υπήρξαν άλλες συλλήψεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Μινεάπολις του πρωί της Πέμπτης.

https://twitter.com/NewDay/status/1265949149775699969

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Στο Λος Άντζελες εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο του Φλόιντ και μερικοί εξ αυτών επιτέθηκαν σε ένα περιπολικό της υπηρεσίας των αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια.

Στο Μέμφις και στο Τενεσί η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν.

Ελεύθεροι οι τέσσερις αστυνομικοί

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αποπέμφθηκαν την Τρίτη από το σώμα, αλλά παραμένουν ελεύθεροι όσο παραμένει ανοικτή η έρευνα. Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζήτησε χθες να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος της Μινεάπολης Τζέικομπ Φρέι ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του λευκού αστυνομικού που φαίνεται να κρατά με τη βία τον Φλόιντ στο έδαφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.