ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκικά & ιταλικά υποβρύχια σε κοινές ασκήσεις πολέμου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Τουρκικά & ιταλικά υποβρύχια σε κοινές ασκήσεις πολέμου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή ελληνοϊταλικής συμφωνίας για την ΑΟΖ, ιταλικά και τουρκικά υποβρύχια πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις πολέμου ανατολικά της Κρήτης και νοτιανατολικά του Καστελόριζου εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κυπριακής ΑΟΖ

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε πως στις 13 Ιουνίου τουρκικά και ιταλικά υποβρύχια πραγματοποίησαν ασκήσεις στη Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ αναφέρει:

«Ιταλικά και τουρκικά υποβρύχια πραγματοποίησαν θαλάσσιες ασκήσεις στη Μεσόγειο στις 13 Ιουνίου 2020. Τα δύο Ναυτικά που έχουν την πιο αποτελεσματική υποβρύχια δύναμη στη Μεσόγειο, συνεχίζουν να βελτιώνουν τη διαλειτουργικότητα με τις θαλάσσιες ασκήσεις».’

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η άσκηση έλαβε χώρα ανατολικά της Κρήτης και νοτιανατολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ «ακούμπησε» και την κυπριακή ΑΟΖ, αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά την υποστήριξη της Ρώμης στις τουρκικές βλέψεις στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα στην «ευαίσθητη» για την Ελλάδα περιοχή του Καστελόριζου.

Εκτός της υποβρυχιακής άσκησης πραγματοποιήθηκε και κοινή άσκηση ανεφοδιασμού ιταλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο.

Ιταλία & Τουρκία συμπεριφέρονται πλέον σαν στενοί σύμμαχοι με κοινές στοχεύσεις τόσο στη Μεσόγειο όσο και στη Λιβύη, όπου στηρίζουν και οι δύο την κυβέρνηση των φιλότουρκων της Τρίπολης.

Μάλιστα, το ιταλικό ΥΠΕΞ χθες έσπευσε να αναπαράγει τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «μαζικών τάφων» στις περιοχές του Χαφτάρ και να ζητήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι επίσης φανερό πως η Ρώμη δεν θα υπέγραφε σε καμία περίπτωση το ελληνοϊταλικό σύμφωνο για τις ΑΟΖ αν αυτό θα έπληττε τα συμφέροντα της Τουρκίας η θα πήγαινε κόντρα στο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.