«Οι τουρκικοί S-400 δοκιμάστηκαν πάνω σε αμερικανικά F-22 Raptor και F-35» λένε οι Βούλγαροι

«Οι τουρκικοί S-400 δοκιμάστηκαν πάνω σε αμερικανικά F-22 Raptor και F-35» λένε οι Βούλγαροι

H Τουρκία δοκίμασε τους ρωσικούς S-400 Triumph και συγκεκριμένα το ραντάρ τους πάνω σε αμερικανικά F-22 Raptor και F-35 Lightning II όπως αναφέρουν οι Βούλγαροι και το BulgarianMilitary.com και τα περιοδικά Evening Courier και Fighter Jets World.

Mάλιστα δοκιμάστηκαν τρεις φορές!

Είχαν προηγηθεί δοκιμές κατά F-16 και F-4 της ΤΗΚ όπως έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr

https://twitter.com/AirRecognition/status/1280478699918372871

H είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά δεν έχουν υπάρξει παράπονα και μπορεί να υποτεθεί ότι η Άγκυρα είναι πλήρως ικανοποιημένη με τα ρωσικά συστήματα, γράφει το BulgarianMilitary.

Οι δύο συστοιχίες S-400 αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Myurt. Δοκιμάστηκαν τουλάχιστον τρεις φορές σε Αμερικανικά μαχητικά. Το πρακτορείο ειδήσεων AviaPro δείχνει ότι όχι μόνο αεροσκάφη F-35, αλλά και πιο αναβαθμισμένα F-22 εμφανίστηκαν στο εύρος ανίχνευσης των συστημάτων.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια διαδρομή στη Μέση Ανατολή μέσω του Εύξεινου Πόντου και απευθείας από την Τουρκία σε μια απόσταση 170-200 χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση Myurt.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο τεστ των S-400 πάνω σε αμερικανικά μαχητικά καθώς οι Τούρκοι τους είχαν δοκιμάσει και το Νοέμβριο του 2019 (το ραντάρ τους) πάνω σε F-16s και F-4E Phantoms.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία παραβίασε μια ακόμα «κόκκινη γραμμή» ξεκινώντας δοκιμές ανίχνευσης με το σύστημα που απέκτησε από την Μόσχα, είπε ο Γερουσιαστής του Maryland Christopher Van Hollen.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.