ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Dr. Anne Speckhard «Υπάρχει πρεσβευτής του ISIS στην Τουρκία – Πιστεύουν ότι ο ISIS εξυπηρετεί τα συμφέροντα της»

Dr. Anne Speckhard  «Υπάρχει πρεσβευτής του ISIS στην Τουρκία – Πιστεύουν ότι ο ISIS εξυπηρετεί τα συμφέροντα της»

Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr, διοργάνωσε η Αmerican Hellenic Educational Progressive Association- AHEPA σε συνεργασία με το Mediterranean Council & Forum MEDCF (medcf.org), την Κυριακή 26 Ιουλίου και ώρα 20.00, με θέμα «Ευρασία, η Μεγάλη Σκακιέρα»

Ζωντανά συζήτησαν κορυφαίοι ειδικοί, ο Peter B. Zwack, Ταξίαρχος (ε.α. –ΗΠΑ) πρ. Ακόλουθος Άμυνας ΗΠΑ στη Μόσχα, η Anne Speckhard Ph.D Director International Center for the Study of Violent Extremism, και Cyril Widdershoven Ph.D Strategy Studies Global Head of Strategy & Risk Berry Commodities, Director VEROCY, MEDCF Vice-Chairman, NETHERLANDS.

Την συζήτηση συντόνισε και σχολίασε ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριάς.

Σε μια καυτή περίοδο κατά την οποία η καρδιά του κέντρου της Ευρασίας έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά, Αφγανιστάν, Καύκασος, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία και φυσικά Μεσόγειος, χωρίς να εξαιρούμε τον Λίβανο, το Ιράν και τα Βαλκάνια, η τρομοκρατία αλλάζει μορφές και δυναμώνει ακολουθώντας νέα δεδομένα, την ίδια στιγμή οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας και αμυντικής βιομηχανίας και οι αποφάσεις τους αποτελούν βαρόμετρο για τις εξελίξεις.

Τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση σίγουρα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος Peter B. Zwack στην Μόσχα με βαθιά γνώση της Ευρασιατικής πραγματικότητας επισήμανε μερικά πολύ σημαντικά σημεία:

«…υποτιμήσαμε τον πρόεδρο Πούτιν, δεν είναι φίλος μας αλλά και δεν είναι εχθρός μας…είναι μάστερ της ισορροπίας…πρέπει να βρούμε τρόπους συνεργασίας για το καλό του πλανήτη… η δεκαετία του ’90 ήταν μια χαμένη δεκαετία που έπρεπε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο…ο Πούτιν παίζει ένα σκληρό πόκερ στην περιοχή…».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης τόνισε: «…Το Wagner Group ως ιδιωτικός στρατός βρίσκεται σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες και επηρεάζει τις καταστάσεις. Μεσόγειο, Μαύρη θάλασσα και Συρία. Οι Ρώσοι ρισκάρουν. Στη Συρία υπάρχει μια συνεργασία με τους Τούρκους, τους Κούρδους, τους Αμερικανούς, τους Σύρους».

Σχετικά με την Τουρκία ο πολύπειρος στα θέματα πληροφοριών δήλωσε πως «…η Τουρκία είναι σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και πρέπει να συνεχίσουμε με προσοχή να συνεργαζόμαστε με αυτήν. Εξαιτίας των S-400 και του θέματος που προέκυψε με τα F-35, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση και μια πιθανή αποσταθεροποίηση (σ.σ. των σχέσεων των ΗΠ) με την Τουρκία…».

Η Dr. Anne Speckhard, κορυφαία επιστήμονας στο θέμα της Τρομοκρατίας (έχει πάρει συνεντεύξεις σε περισσότερους από 700 τρομοκράτες) μας αποκάλυψε:

«…ο ISIS δεν έχει τελειώσει ακόμη… είναι πιο δυνατός από την Al Qaeda… H Συρία χρησιμοποιεί τους φυλακισμένους τρομοκράτες ως «διαπραγματευτικό χαρτί»… το ISIS δεν χρειάζεται να διατηρεί πλέον μια περιοχή, το 20% όσων επιστρατεύει το κάνει μέσω διαδικτύου σε όλη την Ευρασία…ο COVID βοήθησε σε αυτό (!!!)… η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά χρησιμοποιεί τους τρομοκράτες για παράνομες πράξεις…»

Σε άλλο σημείο των αποκαλυπτικών στοιχείων η Dr. Speckhard τόνισε: «Ένας τρομοκράτης μας αποκάλυψε πως η Τουρκία υποστηρίζει τους τρομοκράτες και περιθάλπει τρομοκράτες με τη στενή συνεργασία της ΜΙΤ (Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας). Υπάρχει πρεσβευτής του ISIS στην Τουρκία. Και η Τουρκία πιστεύει ότι ο ISIS εξυπηρετεί τα συμφέροντα της…».

Για το μέλλον της τρομοκρατίας στην Ευρασία εκτίμησε πως το διαδίκτυο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιστράτευση τρομοκρατών.

Ο Dr. Widdershoven από τους πιο «ακριβοπληρωμένους» αναλυτές σε παγκόσμιο επίπεδο επισήμανε τα εξής:

«… Οι Άραβες συνηθίζουν να λένε ‘’Αν είσαι φίλος είσαι πάντα φίλος ότι και να συμβεί’’…η Ρωσία εμπλέκεται σε όλο τον Αραβικό κόσμο, η Αίγυπτος γίνεται φίλος με το Ισραήλ, στη Σαουδική Αραβία το Μπαχρέϊν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρες που δέχονται την βοήθεια των ΗΠΑ που όμως φαίνεται να αναζητούν πρώτα μια σχέση με τη Ρωσία και μετά με τις ΗΠΑ…».

Σχετικά με την ενέργεια τόνισε: «…εκεί που είναι το πετρέλαιο είναι και ο πόλεμος…αυτό άλλαξε τα τελευταία 10-15 χρόνια, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να ακολουθούν άλλη πολιτική, την απεξάρτηση της από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής και ενεργειακή ανεξαρτησία…».

«…σε συνδυασμό με την τρομοκρατία, τον COVID (σ.σ. aka Chinise Flu), και εσωτερικά προβλήματα των καθεστώτων της Μέσης Ανατολής βλέπουμε μια αποσταθεροποίηση, ακόμη και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, η εξάρτηση μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο υπάρχει…η παραγωγή φυσικού αερίου της Ρωσίας αυξήθηκε…αυτό κάνει εξυπνότερη τη Ρωσία…».

« …η Τουρκία έχει γίνει ένας «μεγάλος παίκτης» στη παροχή ενέργειας για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη από το Ιράκ το Ιράν και την κεντρική Ασία…αυτό την έκανε πιο επιθετική…αλλά χρειάζεται και η ίδια φυσικό αέριο και πετρέλαιο…».

Σχετικά με την Κίνα και το κολοσσιαίο σχέδιο One Belt One Road υπογράμμισε ότι: «Η Κίνα έχει πρόσβαση σε πάρα πολλές χώρες και αγοράζει λιμάνια παντού…η Γεωγραφία ορίζει πως οι πρωταγωνιστές θα ενεργήσουν…οι θαλάσσιοι οδοί καθορίζουν και το εμπόριο…υποδομές σχετικές έχουν χτιστεί παντού από τον «Κινέζικο στρατό» (σ.σ. Κινέζοι εργάτες)…ο κόλπος του Ορμούζ και του Άντεν είναι σημεία κλειδιά για την Κίνα…η Ελλάδα είναι σημαντική γιατί εμποδίζει τα Ρώσικα σχέδια…»… «…τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα…ανησυχώ για την Ευρασία…η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει ότι είναι σκληρή…όσο για το ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο, πρέπει να πληρώσουν όλοι το μερίδιο τους στο ΝΑΤΟ αλλιώς να φύγουν από αυτό…».

«…οι υποδομές μας μπορεί να καταρρεύσουν με το πάτημα ενός κουμπιού από κάποιον που κάθεται πίσω από τον υπολογιστή του από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη…»

">Live streaming στο youtube/AHEPA HJ41
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χορηγός ζεύξης social media eforum LIOKOU COPY SHOP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.