ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της νέας στρατιωτικής κυβέρνησης στο Μάλι: «Είμαι ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά»

Παρουσιάστηκε ο επικεφαλής της νέας στρατιωτικής κυβέρνησης στο Μάλι: «Είμαι ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά»

Ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά με δήλωση του ανακοίνωσε πως είναι ο επικεφαλής της νέας στρατιωτικής κυβέρνησης που ανέλαβε την εξουσία στο Μάλι μετά το χθεσινό επιτυχημένο στρατιωτικό κίνημα

«Συστήνομαι: είμαι ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τη σωτηρία του λαού», είπε ο νέος ισχυρός άνδρας του Μάλι, μετά τη σύσκεψη των γενικών γραμματέων των διαφόρων υπουργείων.

Ο Γκοϊτά είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε από τους στρατιωτικούς η δημιουργία αυτής της Επιτροπής, η οποία εξώθησε σε παραίτηση τον πρόεδρο Κεϊτά, όμως τότε δεν είχε πάρει τον λόγο.

Την ίδια ώρα, στη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκαζε το πραξικόπημα και κάλεσε τους στρατιωτικούς που εμπλέκονται να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που έχουν συλλάβει και να επιστρέψουν χωρίς καθυστέρηση στα στρατόπεδά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 15μελές Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις. Οι στρατιωτικοί υποσχέθηκαν νωρίτερα ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές εντός «εύλογου» χρονικού διαστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.