ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν στοίχισε την ζωή 9 ανθρώπων – Παγίδευαν με εκρηκτικά όχημα

Βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν στοίχισε την ζωή 9 ανθρώπων – Παγίδευαν με εκρηκτικά όχημα

Την ζωή σε εννέα ανθρώπους στοίχισε η επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο Αφγανό νομοθέτη.

Αυτός, ο Χαν Μοχάμαντ Ουαρντάκ, επέζησε της έκρηξης, αλλά βρίσκεται μεταξύ των 20 ανθρώπων που τραυματίστηκαν, στους οποίους περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μασούντ Ανταράμπι.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο στην διαδρομή που ακολουθούσε το όχημα που μετέφερε τον νομοθέτη, ή αν το οδηγούσε κάποιος καμικάζι αυτοκτονίας, πρόσθεσε ο Ανταράμπι.

Προς το παρόν κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση.

Το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει μια μεγάλη αύξηση της βίας, ιδιαίτερα των βομβιστικών επιθέσεων, τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η αφγανική κυβέρνηση και οι Ταλιμπάν διεξάγουν συνομιλίες που αποσκοπούν να τερματιστεί η σύγκρουση που μαίνεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια στη χώρα.

Ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις αναφέρθηκαν επίσης σήμερα στις επαρχίες Λογκάρ, Νανγκαρχάρ, Χελμάντ και Μπανταχσάν, στις οποίες σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ένας αριθμός πολιτών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή τουλάχιστον 15 άμαχοι, εκ των οποίων 11 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πιθανολογούμενη έκρηξη βόμβας στην επαρχία Γάζνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.